Polis, işini geri isteyen Veli Saçılık’ın ampute omzunu kırdı

Hayata Dönüş operasyonunda kolunu kaybeden Veli Saçılık, Ankara'da yaptığı eylem sırasında ampute olan omzunun polis tarafından kırıldığını söyledi.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile kamudaki görevinden de ihraç edilen Veli Saçılık, 237 gündür Yüksel Caddesi'nde "İşimi geri istiyorum" eylemi yapıyor.
Burada akşam saatlerinde Veli Saçılık'la birlikte kamudaki görevlerinden ihraç edilenlen ve basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahalesi gerçekleşti. Saçılık, müdahalede 7 kişinin gözaltına alındığını duyururken ampute olan omzunun polis tarafından kırıldığını duyurdu.
" Omuz düzelir, Nuriye ve Semih'in hayatı söz konusu"
İbni Sina Hastanesi Acil Serivisi önünde açıklama yapan Veli Saçılık şunları söyledi:
Polis 3-4 gündür saldırmıyordu. Birden çok sert saldırdılar. Yüzüme gaz sıktılar. Elimle gaz sıkmamaları için polisin önünü kapattığımda birisi kolumu çekip omzumun üzerine düşürdü beni. Ne olduğunu anlayamadım ama köprücük kemiğim kırılmış. Ben hastaneye giderken de 12 arkadaşımızı gözaltına almışlar.
Biz orada barışçıl bir eylem yapıyoruz. İşimizi geri istiyoruz. Onlar bir heykeli esir aldılar. Nuriye ve Semih'in ismini her yerde yasaklamak istiyorlar. Biz de barikat nerdeyse oraya gidip Nuriye ve Semih diyorlar. Bundan dolayı çok saldırıyorlar. Annemi yerde sürüklediler, bana yapmadıkları işgenceyi bırakmadılar. Ama 237 gündür oradayız. Kopmadığımızı anlayamadılar. Yarın ben yine orada olurum omzuma rağmen. Omuz düzelir ama Nuriye ve Semih'in hayatı söz konusu. 117 gündür açlar.İşlerini istiyorlar. Hükümetten hocalarımızı derhal işe almalarını istiyoruz. Bu zulüme de son versinler. Bizi bastırmak istiyorlar. Biz çok haklıyız. Onların yalanlarına karnımız tok. Bizim karnımız adalete aç. Adalet için mücadele etmeye davam edeceğiz.


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.