“Rusya PYD’ye ‘Ya teslim et, ya da sessiz kalırız’ dedi” iddiası

Rusya'nın PYD'ye, Afrin'i (Efrin) Suriye rejim güçlerine teslim etmemesi durumunda, Türkiye ve ona bağlı silahlı grupların yapacağı operasyona sessiz kalacağını bildirdiği iddia edildi.

BasNews'e konuşan Rusya'da üst düzey bir yetkili olan Kürt siyasetçi, Afrin'deki gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

BasNews'te yer alan haberde; Rusya'daki görevinin hassasiyeti nedeniyle adını vermek istemeyen Kürt siyasetçi, Rusya'nın PYD'ye Afrin'i Suriye rejimi güçlerine teslim etmesi için mühlet tanıdığını öne sürdü.

"RUSYA: AFRİN'İ SURİYE REJİMİ'NE TESLİM EDİN"

Rusya'nın, PYD'ye "Ya Afrin'i Suriye'ye teslim edersiniz ya da biz Türkiye'nin Afrin ve çevresine saldırmasına izin veririz" tehdidinde bulunduğunu savunan Kürt siyasetçi, Rusya'nın, Suriye rejim güçlerine teslim edilmesi şartıyla Afrin'in güvenliğini üstleneceği sözü verdiğini belirtti.

"RUSYA ERDOĞAN'A SÖZ VERDİ"

Rusya'da yayın yapan UTRO haber ajansında dün yer alan haberde, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmesinde, Rusya'nın Türkiye'nin Afrin'e müdahalesine sessiz kalacağına dair söz verdiği belirtildi.

Kürt siyasetçi, Türkiye'nin Afrin'e müdahalesinin esas amacının, Tel Rıfat ilçesi ile YPG'nin IŞİD'den aldığı Minbic Askeri Hava Üssü ve çevresindeki Arapların ağırlıkta yaşadığı Arap köylerini kontrol etmek olduğunu söyledi.

Kürt siyasetçi, Rusya'nın PYD'ye "İran ve ABD'nin Afrin'e müdahale etmesine izin vermemesi ve Afrin'i Suriye rejimine teslim etmesi" şartlarını sunduğunu aktardı.

"RUSYA BENZER TEKLİFİ KOBANE İÇİN DE YAPMIŞTI"

Kürt siyasetçi ayrıca, Rusya'nın 2014 yılında Kobone saldırıları başlamadan önce PYD'den Derîk'in petrolü ile ünlü Rîmelan kasabasını rejim güçlerine teslim etmesi haline Kobane'nin savunmasında YPG'ye destek olabileceğini söylediğini de iddia etti. (BasNews / Mihamed Ali)


RSS Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.