Suruç anmasında 'Veli gelecek mi?' sorusu..!

Suruç Katliamı'nın ikinci yıl dönümde hayatını kaybedenler Ankara'da anma düzenlendi. Basın açıklaması yapılırken eylemin yasak olduğunu söyleyen polisler, plastik mermi ve biber gazı ile anmaya katılanları uzaklaştırdı.

'ONLAR GELİRSE RENK DEĞİŞİR'

Sakarya Caddesi'nde anma için bir araya gelen katliamın tanıkları ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına polis, Yüksel Caddesi'nde "İşimi geri istiyorum" eylemini sürdüren Veli Saçılık'ın gelip gelmeyeceğini sordu.

Katılımcıların katliam anması için bir araya geldikleri ve gelen kimseye neden geldin diye soramayacaklarını söylemesinin üzerine polis amiri "Onlar gelirse renk değişir" sözleriyle uzaklaştı.

'SURUÇ VE GAR KATLİAMLARINI ENGELLESEYDİNİZ'

Anmaya katılan Veli Saçılık, "Söylediğim şeylerin kamuoyunda karşılığı olduğunu bildikleri için susturmak istiyorlar. Beni susturmak için çaba sarf etmek yerine Suruç ve Gar katliamını engelleseydiniz burada olmazdık zaten" sözleriyle polisi eleştirdi.

Katliam anmasının başladığında açlık grevini sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın isimlerinin söylendiği sırada polis toplanan gruba müdahale etti. Plastik merminin ve biber gazının kullanıldığı müdahale sırasında 10'dan fazla kişi gözaltına alındı
RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.