SUR’UN YIKIMINA KARŞI TÜRKİYE GENELİ İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI..!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Alipaşa ve Lalebey mahallerinde 'kentsel dönüşüm' adı altında başlatılan yıkım devam ediyor. Sur'un Yıkımına Hayır Platformu da yıkıma karşı çalışmalarını sürdürüyor. Elektrik Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen platform üyeleri, yıkımın durdurulması talebiyle imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.

'Halk kültüründen vazgeçmeyeceğini söylüyor'

Toplantıda konuşan Platformun eş sözcüsü Büşra Cizrelioğlulları, Sur içinde yaşayanların göçe zorlandığını belirterek şunları dile getirdi: "5 yıl önce boşaltılan evler hızlı bir biçimde yıkılarak, evlerini terk etmeyen mahalleli üzerinde bir baskı ve korku yaratılmaya çalışılıyor. Ona rağmen mahallede yaşayan yurttaşlar evlerini terk etmiyor. Bundan sonra da ne pahasına olursa olsun yaşam alanlarından, kültürlerinden ve sokaklarından vazgeçmeyeceklerini sürekli dillendirip bu konuda kararlı olduklarını söylüyorlar"

1 aylık imza kampanyası'

Cizrelioğlulları, 'Diyarbakır Suriçi ortak dünyamızdır, yıkım durdurulsun' sloganıyla düzenleyecekleri imza kampanyasıyla ilgili de şu bilgileri verdi: "Kampaymız 1 ay sürecek. Toplanan imzalar TBMM başkanlığına gönderilecek. İmza kampanyamız aynı anda hem sosyal medya üzerinden hem de ıslak imzalı yöntemle sürdürülecek."

Kampanyalarının Türkiye geneli olduğunu belirten Cizrelioğulları, Diyarbakır dışında olan ve kampanyaya destek vermek isteyen kişilerin sosyal medya üzerinden imza kampanyasına katılabileceğini söyledi.

UNESCO'nun sessizliğini eleştiren Cizrelioğlulları, temaslarının sürdüğü bilgisini verdi. Surdaki yıkımı durdurabilecekleri konusunda umutlu olduklarını belirten Cizrelioğlulları, tüm duyarlı kesimleri imza kampanyasına katılmaya davet etti.

Konuşmanın ardından kampanyaya ilk imza verenler de platform üyeleri oldu. Toplantıyı takip eden birçok gazeteci de kampanyaya imza attı.




RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.