'Vicdan ve Adalet Nöbeti' 1 Ağustos'ta İstanbul'da Tüm Gücümüzle Destekleyelim..!

İstanbul'da 1 Ağustos'ta Yoğurtçu Parkı'nda devam edecek olan Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne katılım çağrısı yapan HDP İstanbul İl eşbaşkanları, "Yan yana taleplerimizi haykırmaya, halaya durmaya, Türkiye'nin toplumsal hakikatini karşılayan o fotoğrafı, birlikte vermeye davet ediyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Diyarbakır Ekin Ceren Parkı'nda başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin bir diğer noktası İstanbul olacak. HDP'li 12 milletvekilin katılımı ile Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda düzenlenecek olan nöbet, 1 Ağustos'ta saat 12.30'da HDP grup toplantısı ile başlayacak. 6 gün sürecek olan nöbete ilişkin HDP İstanbul İl eşbaşkanları Esengül Demir ve Cengiz Çiçek konuştu.

HERKES SESİNİ DUYURABİLECEK

25 Temmuz'da açıkladıkları Demokratik Çözüm Deklarasyonu'nun ardından Diyarbakır'da Vicdan ve Adalet Nöbeti başlattıklarını hatırlatan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, bunun ikinci adımının İstanbul olduğunu kaydetti. Katılımın güçlü olması için halk toplantıları, kurum görüşmeleri gibi birçok çalışma yürüttüklerini belirten Demir, "Etkinliğe ilişkin bir kriz masası oluşturuldu. Her gün kriz masası bir araya geliyor. Günlük planlama ve değerlendirmeleri yapıyor. 6 gün boyunca her gün halkın gelip ziyaret edeceği, katılacağı bir planlama yapıyoruz. Her gün için farklı başlıklar belirleyeceğiz. Hukukçular, sanatçılar, spor taraftarları, kadınlar, KHK mağdurları, bütün mağdurların sorunlarını gündemleştireceğiz" diye bilgi verdi.

ŞENGAL ANMASI YAPILACAK

3 Ağustos Şengal Soykırımı'na ilişkin de bir planlamalarının olduğunu ifade eden Demir, "Yoğurtçu Parkı'nda 3 Ağustos'ta saat 11.00'de Êzidî kadınların katılımıyla soykırımı da gündemleştirmeyi hedefledik" dedi.

Demir, "Kampanyamızın 3 başlığı olan demokratik siyasete özgürlük, tecrit ve herkes için adalet temalarını bütün bu bir haftalık etkinlik boyunca İstanbul'un ve Türkiye'nin gündemine taşınması için yoğun bir çalışma içindeyiz" diye konuştu.

Herkesi Yoğurtçu Parkı'ndaki etkinliğe çağıran Demir, "İstanbul'da bütün bu iktidarın ve gittikçe de faşist yönelimlerine karşı ve baskılarına maruz kalmış olan bütün kesimlerin oraya gelip kendi seslerini ifade edebilecekleri bir platform oluşturmak arzusundayız" dedi.

'VEKİLLERİN TALEPLERİ EZİLENLERİN TALEPLERİDİR'

Kampanyanın amacından söz eden HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Cengiz Çiçek ise HDP'li vekillerin dile getirdiği taleplerin bir şahıs ve gruba ait olmadığını dile getirerek, "Kurumsallaşan faşizme karşı bütün zarar görenlerin, ötekilerin ezilenlerin talepleridir. Böyle bakmak gerekiyor" diye ifade etti.

'YAŞAMIN AKTIĞI HER YER BİZİM ÖZGÜRLÜK ALANLARIMIZDIR'

Sadece HDP olarak değil İstanbullular olarak Yoğurtçu Parkı'nda olacaklarını söyleyen Çiçek şunları dile getirdi: "Aslında doğrudan demokrasi, yerinden yönetim dediğimiz olguyu tekrar kendi içimizde yaşamamızın fırsatı olarak görmemiz gerekiyor. Sonuçta bu faşist sistem biz halklara şunu dayatmaktadır. Kendi mekanlarımda tartışırım, kendi mekanlarımda karar alırım, onun dışında size düşen görevler biat etmektir, bu işe boyun eğmektir. Bizler de hayır diyoruz. Sizin burjuva mekanlarınız sizin olsun, sokaklar, caddeler, mahalleler, yaşamın aktığı her yer bizim özgürlük alanlarımızdır. Aslında bu eylemi İstanbullu yurttaşlarımız böyle okumalı ve böyle değerlendirmelidir."

'CESARETİ BİRBİRİMİZE BULAŞTIRALIM'

Türkiye'nin içinde bulunduğu gidişattan rahatsız olanlar başta olmak üzere herkese seslenen Çiçek, "Herkesi HDP'li vekillerin etrafında kenetlenmeye, birlik olmaya çağırıyoruz. Binlerce yoldaşımızı, yurttaşımızı Yoğurtçu Parkı'nda yan yana taleplerimizi haykırmaya, halaya durmaya, kendi rengimizle, kendi kimliğimizle birlikte, yani Türkiye'nin aslında toplumsal hakikatini karşılayan, o fotoğrafı birlikte vermeye davet ediyoruz" dedi.

'FAŞİZMDEN KORKMAK YOK, FAŞİZMİ YIKMAK VAR'


AKP'nin yapmaya çalıştığı şeyin halklara korkuyu bulaştırmak olduğunu söyleyen Çiçek, "Hayır bizler cesuruz, cesareti birbirimize bulaştıralım, korkmayalım. O yüzden kampanyamızın sloganı ile halkımıza davetimizi yapalım. 'Durmayalım durduralım, faşizmi hep birlikte durduralım' aksi takdirde bu ülke hepimizin cehennemi olacak. O yüzden biz birlikte güçlüyüz. Aslında gerçekten varız. Az da değiliz çoğuz ve tahmin ettiklerinden daha güçlüyüz. Kararlıyız, cesuruz. Sadece tek şeye ihtiyacımız var. Cesaretimizi birbirimize bulaştıralım. Faşizmden korkmak yok, faşizmi yıkmak var. Faşizmi geriletmek var. Faşizm karşısında demokratik seçeneği mümkün kılmak var. Dün bunu yaptık, bugün de yapacağız" diye kaydetti


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.