Zindanları Teslim Almada Yeni Bir saldırı Tep Tip Elbise;

Başarısız dinci-faşist darbeyi dinci-faşist darbeye dönüştüren AKP iktidarı toplumu teslim almak için saldırılarına devam ediyor. 1 yılda yaşanan onca örnekten görüyoruz. Emekçilere yönelik bir yıldan bu yana dur durak bilmeden süren faşist baskı ve saldırılara, yenileri ekleniyor. AKP faşizmi yetersiz gördüğü alanları yeni saldır silahlarıyla gerçekten bir darbe ortamı olduğunu göstersin diye eksik kalan ne varsa yapılıyor, tamamlanmaya çalışılıyor.

OHAL nedeniyle çalışma hakları elinden gasp edilen binlerce işçi ve emekçi, binlerce tutuklama, on binlerce gözaltı, OHAL nedeniyle yasaklanan grev, toplantı ve yürüyüş hakkının yanı sıra uzun gözaltı süreleri, yapılan işkenceler, katliamlar anlaşılan yetmedi. İdam bilinçli olarak gündemde tutuluyor. Herhalde tüm bunlar yapılırken büyük bir dikkatle 12 Eylül uygulamaları örnek alınıyor.

Çünkü AKP'nin karşı faşist darbesinde 12 Eylül'den eksik kalan yalnızca idam ve tek tip elbise kaldı. Bu eksiklikten olsa gerek tek tip elbiseye geçmek için start verildi. Bu saldırıyı hayata geçirmek için ise 15 Temmuz hala bir lütuf olarak kullanılmaya devam ediliyor. Tek tip elbise için, tutuklu bir cemaat sanığının mahkemeye gelirken giydiği, İngilizce kahraman anlamına gelen "hero" yazılı tişört gerekçe olarak gösteriliyor. Giyilen tişört ne türden bir hesaplamanın parçasıdır daha baştan şaibelidir.

Hapishanelerdeki devrimci, yurtsever tutsaklar mahkemelere götürülürken birçok engel çıkartılıp bu iş bir işkenceye dönüştürülürken, hastanelere gitmeleri bin türlü neden çıkartılıp engellenirken, hücrelerde en temel insani ihtiyaçlarını kullanmalarına izin verilmezken elbette bu yeni saldırının gündeme getirilmesinin hiç de anlaşılamayacak bir tarafı yoktur.

12 Eylül'ün zulüm dolu günlerinde faşist baskılarda ayrım gösterilmediği izlenimi yaratmak için faşist Evren tarafından "bir sağdan bir soldan asıyoruz" denilmişti. Ancak esas olarak darbe işçi sınıfına, onun devrimci öncülerine yönelikti. Zaten Türkeş "Biz içerideyiz ama fikirlerimiz iktidarda" diyerek bu gerçeği itiraf etmişti. Bugün de öyle, esas olarak her ne kadar kimi cemaat üyeleri içeride olsa da esasında onların da fikirleri iktidarda sayılır. Kaldı ki 15 Temmuz başarılı olsaydı yaşananlar öz itibariyle çok da farklı olmayacaktı.

Erdoğan tek tip elbiseyi savunurken Amerikan emperyalizminin Guantanamo örneğini verdi. Ancak tek örnek Guantanamo değil. En başta ilham alınan 12 Eylül uygulamaları bu durumla daha çok örtüşmekte. Ayrıca IŞİD de elinde esir tuttuğu insanlara tıpkı Guantanamo'daki gibi tek tip elbise giydirmektedir. Bu kadar benzerliğin tek mantıklı açıklaması vardır, baskı ve zulümdem sınır tanımazlık!


Zindanlarda tek tip elbise uygulamasına muhtemelen zaten buna gönüllü olacak "FETÖ" sanıkları ile başlanılacak ve ardında esas olarak devrimci, yurtsever tutsaklar olmak üzere tüm tutsaklara tek tip elbise giydirmek dayatılacaktır. AKP tek tip elbiseye niyet etmiş olmakla birlikte, bu amacına ulaşmasının mümkün olmayacağını, devrimci tutsaklara tek tip elbiseyi giydiremeyeceğini yaşanmış direniş örneklerinden fazlasıyla bilmektedir. Yaptıklarına ayna tuttukları 12 Eylül faşizmi tek tip elbise dayatmasının nasıl kan ve can bedeli pahasına püskürtüldüğünü göstermiştir. Yeltenirlerse yine öyle olacaktır.


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.