22.YILINDA KOMÜNİST HAREKET KÜÇÜK BURJUVA DEVRİMCİLİĞİYLEARASINDAKİ TEMEL AYRIM ÇİZGİSİNİ PRATİĞE DÖKMELİDİR..!


21 Ağustos 1995 yılında tüm olanaksız ve zorluklara kılıç çalarak bir avuç komünist olarak yola çıkan KP-İÖ; hem de dıştaki saldırılar ve kuşatma ve hem de içteki olumsuzluklar ve ihanetler nedeniyle 22.yılda, ideolojik-teorik alanda kat etiği mesafeyi ne yazık ki örgütsel-pratik alanda başaramadı. Bunda dış koşulları olumsuzluğu olanaksızlıklar, faşist diktatörlüğün ağır darbeleri ve MLKP'nin bitmek bilmeyen saldırıları, olanakların sınırlılığı yanında esasta kendi iç zaaflarımızı zamanında aşamamak olmuştur.
Buradan hareket ettiğimizde KP-İÖ'nün gelişmesinin önünde engel ve olumsuzlukların, yetmezliklerin neler olduğunu biliyoruz. Örgütsel-pratik alanda istikrarlı bir gelişme çizgisinin yakalanamaması ve KP-İÖ'yü istediğimiz düzeye taşıyamamış olmamız asla kendimize olan güvensizliğe neden olmamalı ve moral bozmamalıdır.
Gelişmiş öncü kadrosu sınırlı ve maddi olanakları yok denecek düzeyde olan ve ikili kuşatma altında ilerlemeye çalışan bir örgütün gelişiminin daha zorlu olacağı bir olgudur. Haliyle 22.yılında KP-İÖ ateş altında nasıl zorluklarla savaşarak küçük burjuva devrimci kuşatması altında komünist ilkelere nasıl sıkıca bağlı kaldığını ve akıntıya kapılmadan küçük burjuva devrimciliğiyle arasına kalın çizgi çektiği üzerinde duracağız.
devamı; Halkınbirligi.net.


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.