78 kuşağının devrimci öğrenci liderlerinden Bülent Uluer yaşamını yitirdi…!

Bülent Uluer, 1952 yılında Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde subay bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Önce Kastamonulular Derneğinin başkanı ve ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi derneği başkanı oldu.

Bülent Uluer 1974 yılında içlerinde Oğuzhan Müftüoğlu, Nasuh Mitap, Paşa Güven ve Dursun Karataşında buldunuğu THKP-Cyi yeniden toparlama amaçlı, Devrimci Gençlik dergisini etrafında örgütlenmeye yöneldiler ve bu aynı süreçte Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun kuruluşu yenden gerçekleştirildi.

1978 yılında Devrimci Gençlik dergisi Devrimci Yol dergisine dönüştürülerek Mahir Çayanın gerçek temsilcileri kendilerinin olduğu iddiası öne sürüldü.

Neki 78 yılında DEv-Yol saflarında Mahir Çayan'ın çizgisini yorumlamada sorunlar çıktı ve Dev-Yol merkezini öncü savaşı reddetmekle suçlayan başını Dursun Karatşa, Hüseyin Solgun, Paşa Güven, Bülent Uluer vb. çektiği İstanbul kanadı, Dev-Yola yollarını ayırarak, Devrimci Sol adı altında örgütlenmeye yöneldi. Bülent Uluer Dev-Yol- Dev-sol ayrışmasında aktif rol oynadı ve 1978 yılına kadar Dev-Genç Genel Sekreterliği yaptı.

1980'e doğru Dev-Sol saflarında yaşanana ayrışmada Bülent Uluer Dev-Sol çizgisinde koparak Kurtuluş Sosyalist Dergisi(KSD) ile ilişkilendi.

12 Eylül darbesi döneminde vur emriyle arananlar arasında yer alan Uluer yurt-dışına çıkıp Filistin'e gitmiş, bu yıllarda Filistin kamplarında gerilla eğitimi almıştır. Ardından uzun süre yaşayacağı Avrupa'ya çıkmıştır.

Uluer aldığı cezaların zaman aşımına uğraması nedeniyle Türkiye'ye dönüp, 1995 seçimlerinde Halkın Demokrasi Partisi'nden (HADEP) milletvekili adayı olmuş.

Ardından Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin (ÖDP) kuruluşuna katılmış ve bu partinin Parti Meclisi Üyeliği'ni yapmış. Yine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Danışma Kurulu üyeliğine seçilmiş ve ardından Haziran 2015 seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul 1. bölge milletvekili adayı olmuştur.

'ULUER'İN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ'

Bülent Uluer'in ölümünün ardından HDP bir başlığı mesajı yayınladı.

HDP'den yayınlanan mesajda "Türkiye devrim ve sosyalizm mücadelesinin sembol isimlerinden Bülent Uluer'in yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Ailesinin, yakınlarının, tüm dostlarının ve yoldaşlarının başı sağ olsun. 70'li yıllarda devrimci gençlik hareketinin önderlerinden biri olarak özgürlük ve demokrasi mücadelesine büyük katkıda bulundu. Bir Çerkez olarak Kürt halkı başta olmak üzere bütün Türkiye halklarının eşitliği, özgürlüğü ve kardeşliği için mücadele etti. Milletvekili adayımız ve mücadele arkadaşımız olarak ülkenin bütün farklı halklarının ve inançlarının demokratik ve eşit ortak geleceği için çabaladı"


65.yıllık yaşamı boyunca hep işçi ve emekçilerden yana tutum alan devrimci mücadelesiyle Bülent Uluer devrimci savaşımızda yaşayacaktır. 


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.