Abdocan’ın anne ve abisi Nuriye ve Semih için açlık grevine başladı..!

Gezi Direnişi'nde Hatay'da polisin attığı biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in abisi Zafer Cömert ile annesi Hatice Cömert, açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça için Abdocan'ın vurulduğu yerde açlık grevine başladı.

Açlık grevinin 148. gününe giren Gülmen ve Özakça için 'adalet' talebiyle Abdocan'ın vurulduğu yerde bu sabah 10.30'da açlık grevine başlayan Zafer ve Hatice Cömert, eylemlerini bu akşam saatlerinde sonlandıracaklar.

Tansiyon ve şeker hastası olmasına rağmen Gülmen ve Özakça için açlık grevi yapan Hatice Cömert İleri Haber'e konuştu.

ANNE HATİCE CÖMERT: HİÇ BİR ANA EVLADINI KAYBETMESİN!

Anaların evlatlarını kaybetmesini istemediğini dile getiren Hatice Cömert, açlık grevini Nuriye ve Semih için, adalet isteyen ve mağdur olan insanlar için yaptığını söyledi.

Oğlu Abdocan'ın acısının hala sıcak olduğunu ve kalbini yaktığını gözyaşlarıyla anlatan acılı anne, açlık grevine ilişkin şunları söyledi: "Adalet için ben buradayım, mağdur olan insanlar için, Nuriye ve Semih için. Adalet istiyorum. Halk için, adalet için, iyi yaşamak için buradayım. Birbirinizi bırakmayın.

Hiçbir ana evlat acısı yaşamasın istiyorum. Bu acıyı kimseye göstermesin. Abdocan'ın acısı kalbimi yakıyor. Abdocan'ı çok özledim…"

Hatice Cömert, İleri Haber aracılığıyla herkese selamlarını ilettiğini belirtti.

"EYLEMİMİZ 148 GÜNDÜR DİRENEN NURİYE-SEMİH VE HERKES İÇİN"

Abi Zafer Cömert, açlık grevi eylemlerinin yerinin Abdocan'ın vurulduğu yerde olmasının bir anlamı olduğunu belirtti. "Abdocan'ın katledildiği yerde adalet talep ediyoruz" diyen Cömert, eylemlerine ilişkin şunları paylaştı:

"Sabah 10.30'da açlık grevine başladık.

148 gündür işini geri isteyen, uğradığı haksızlığa adaletsizliğe direnen Nuriye ve Semih var. Onlar için buradayız ama adalet talep eden, adalete ulaşamayan, bu ülkede adaletsizliği yaşamış herkes için burada direniyoruz.

Ahmet Şık'a, Cumhuriyet gazetesi çalışanları, tutuklu gazetecilere, mağdur olan herkese selamlarımızı iletiyoruz. Herkes için bu eylemimiz."


Sivil polislerin gelerek uzaktan bölgeyi kolaçan ettikten sonra gittiklerini söyleyen Cömert, CHP, HDP ve çeşitli sendikaların da kendilerine desteğe geldiğini aktardı.


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.