AKP’nin İşkenceye Tolerans Yok Vadide Yalan Çıktı: Şemdinli Şapatan (Altınsu) köylüleri işkence için suç duyurusunda bulundular..!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Şapatan (Altınsu) köyüne 5 ağustos tarihinde çatışmada bir polisin ölümü gerekçe gösterilerek polisler tarafından düzenlenen baskında 5 gün boyunca darp edilenler, her türlü hakarete, işkenceye ve tehdide maruz kalanlar avukatları Selahattin Yılmaz aracılığıyla Şemdinli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yaptı.

Bugün savcılığa iletilen şikayet dilekçesinde, Hakkari Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi polis memurlarından tespit edilecek olanların, "işkence, eziyet ve görevi kötüye kullanma" suçlarından soruşturularak cezalandırılması talep edildi.

Suç duyurusunda, darba maruz kalanların fotoğrafları da eklendi:

"Kapılarımızı pencerelerimizi kırarak evimize girdiler"

Şikayet dilekçesinde olay şöyle anlatıldı:

"5 Ağustos 2017'de gece saatlerinde köyün arka tepelerinde yaşanan çatışmalar neticesinde bir polis memuru hayatını kaybetmiş diğer bir polis memuru da ağır yaralandı.

"6 Ağustos saat 01.00 ile 09.00 arasında, arama kararına binaen geldiklerini sonradan öğrendiğimiz Hakkari Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi polis memurları, arama kararının hiçbir hukuksal boyutuna uymadan, arama kararını dahi göstermeden kapılarımızı pencerelerimizi kırarak evimize girdiler.

"Burada ağza alınmasından bile haya edeceğimiz küfür ve hakaretler savurarak kapıyı açmamıza bile izin vermeden kapımızı kırıp içeri girdiler. Eve girer girmez hakaret ve küfür ederek darp etmeye başladılar.

"Yüzükoyun yatırdılar, sabaha kadar beklettiler"

"Polis memurları sabah saatlerine kadar işkence edip küfürler savurdular, evden çıkarıp yüzükoyun yatırdılar bu vaziyette sabaha kadar beklettiler. Fırsat buldukları her an tekrar gelip vücudumuzun çeşitli yerlerine buldukları her şeyle vuruyorlardı.

"Darbı aşan işkence boyutuna varan insan onurunu sarsan bu muamelenin izlerini belgeleyip dilekçe ekinde sunuyoruz.

"Doktor göz ardı etti, rapora yansıtmadı"

"İşkence neticesinde oluşan yaralanmalar, iz ve emareler Şemdinli Devlet Hastanesi doktorunca gözardı edildi, rapora yansıtılmadı.


"Köyde aramayı usulüne göre yapıp darp edilmemize engel olan polis memurları da olmasına rağmen özellikle bir grup polis memuru işkence yaptı.


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.