BM’den Kuzey Kore’ye 1 milyar dolarlık yaptırım

BM Güvenlik Konseyi'nin Kuzey Kore'ye getirdiği yeni yaptırımların ardından ABD ve Çin'den Pyongyang yönetimi üzerindeki baskıyı daha da artıran açıklamalar geldi.

Kuzey Kore'nin nükleer programını sonlandırması için dün bu ülkeye uygulanmasına karar verilen yeni Birleşmiş Milletler yaptırımlarının yankıları sürüyor.

BM Güvenlik Konseyi'nde oy birliğiyle kabul edilen yaptırımların, Kuzey Kore'nin yıllık 3 milyar dolar civarında olan ihracat gelirini üçte bir oranında düşürmesi bekleniyor.

Alınan kararda, Kuzey Kore'den kömür, demir ve kurşunun yanı sıra balık ve diğer deniz mahsullerinin ithal edilmesi yasaklandı. Kuzey Kore'nin yurt dışına gönderdiği işçi sayısını artırmasını da yasaklayan BM Güvenlik Konseyi, bu sayede rejimin en önemli döviz musluklarından birini de kısmak istiyor. Alınan Güvenlik Konseyi kararında ayrıca, Kuzey Kore ile yeni ortak projeler geliştirilmesi ve mevcut anonim şirketlere yeni yatırımlar yapılması da yasaklanırken; BM yaptırım listesine dokuz Kuzey Koreli yetkili ve dört kuruluş daha eklendi.


RSS Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.