Bülent Uluer sonsuzluğa uğurlandı..!

DEV-GENÇ'in eski önderlerinden Bülent Uluer'in cenazesi 24 Ağustos Perşembe günü yüzlerce kişinin katılımıyla 17.00'de Karacaahmet Mezarlığı içindeki Şehitlik Cami'nden kaldırıldı. Bir çok kesimden temsilcinin hazır bulunduğu Cenaze töreninde hazır bulunanlar, Uluer'in Dev-Genç bayrağına sarılı tabutu önünde saygı duruşunda bulundu.

Uluer'in naaşı Dev-Genç marşı eşliğinde defnedildi. Yol arkadaşlarından, 78 kuşağının temsilcilerinden Seyfi Öngider mezar başında, Bülent Uluer'in devrimci mücadelesini anlatırken, aslında onun mücadelesinin devrimci 78 kuşağının mücadelesinin bir özeti olduğuna vurgu yaptı. Ertuğrul Kürkçü de, yaptığı konuşmada Bülent'in 71 devrimci yenilgisi ile 1978 devrimci şahlanışı arasındaki bağı sağlayanlardan biri olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmalardan sonra kitle Dev-Genç marşını söyledi.. 'Devrimciler Ölür ama Devrimler durmaz sürer.

Kısa adı Dev-Genç olan Devrimci Gençlik dernekleri Federasyonu'nun 1970'li yıllardaki önde gelen liderlerinden Bülent Uluer, tedavi gördüğü Kozyatağı Acıbadem Hastanesi'nde 22 Ağustos Salı günü yaşamını yitirdi.

Akciğer embolisi tanısıyla hastaneye kaldırılan Uluer, 65 yaşındaydı. Bülent Uluer'in aynı zamanda dostları da olan doktorları, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Size güzel şeyler yazmayı ne çok isterdim DEV-GENÇ Başkanı Bülent Uluer'e dair… Ne çok isterdim Ortadoğu ve dünya halkları için bize yol göstermesini. Ancak Gitti, Che'nin, Mahir'in, Ulaş'ın yanına… Türkiye Demokrasi güçlerinin başı sağolsun…"


Bülent Uluer'in cenazesi yapılan konuşmaların ardından İstanbul Anadolu yakasında Karacaahmet Mezarlığında toprağa verildi. 


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.