Cumartesi Anneleri'nden sessiz eylem..!

Kaybedilen yakınlarını her hafta İstanbul Galatasaray Meydanı'ında oturma eylemi yaparak geçiren Cumartesi anneleri 646'ncı haftayı yaşanan hak ihlallerine tepki amaçlı susarak geçirdiler. 'Failler belli, katiller nerede?" pankartının açıldığı eyleme HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, kayıp yakınları ve çok sayıda yurttaş katıldı. Eylemde iki gün önce hayatını kaybeden 1994 yılında gözaltında kaybedilen gazeteci Nazım Babaoğlu'nun annesi Makbule Babaoğlu da anıldı.

'BU HAFTA CİZRE VE YÜKSEKOVA'DAKİ ANNELERİN SESİYİZ…

Basın açıklamasını gözaltında kaybedilen Hasan Ocak'ın ablası Maside Ocak okudu. Ocak, gözaltında kaybedilen insanlar için hakikat ve adalet talebiyle Galatasaray Meydanı'nda olduklarını belirterek, "Hakikati ve adaleti aramak suç değildir. Hakları ihlal edilenlerle, adaletsizliğe maruz kalanlarla demokratik imkânlarla dayanışmak suç değildir. Suç olan hakikate ve adalete ulaşma hakkımızı karşılıksız bırakmaktır. Suç olan hak ve özgürlüklerimizi kısıtlamak, hak arama kanallarımızı kapatmaktır" dedi. Evrensel gazetesinin haberine göre, Ocak, gözaltında kaybedilen sevdiklerine ulaşabilmek için, kayıp dosyalarında ceza adaletinin sağlanması için kamuoyu yaratmaya ihtiyaçları olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: "Kamuoyu yaratabilmemiz için de düşünce ve ifade özgürlüğünün, gösteri yapma özgürlüğünün, basın özgürlüğünün eksiksiz işlemesine ihtiyacımız var. Bu özgürlüklerimizin saldırı altında olduğu gerçeğine dikkat çekmek için 646. haftamızda 'kelimelerin yetmediği yerde, susmak en ağır cevaptır!' diyor ve bu haftamızı susarak gerçekleştiriyoruz."


Ocak, sokak ortasında öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi dosyasında bir ilerleme olmadığını kaydederek, "Tahir Elçi için adalet istemekten asla vazgeçmeyeceğiz. Cizre ve Yüksekova'da kayıp yakınları bu haftada oturmalarını gerçekleştiremiyor. Bu hafta da Cizre ve Yüksekova'lı Cumartesi Annelerinin Galatasaray'daki sesiyiz" dedi.


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.