Dersim’deki orman yangınları İstanbul’da protesto edildi..!

Dersim'de yaklaşık bir haftadır süren orman yangını ile ilgili Alevi örgütleri, Dersim dernekleri ve yaşam savunucuları İstanbul'da basın açıklaması yaptı.

Açıklamada "Biz Dersimliler ve Dersim dostlarının yürekleri yanıyor" diyerek başlayan Yeğin, "Daha önce defalarca yaşandığı gibi bir kez daha ormanlarımız yakılarak coğrafyamız yaşanılamaz hale getirilmeye çalışılıyor" dedi.

Taksim Tünel'de bir araya gelerek Galatasaray Lisesi'nin önüne yürümek isteyen kitleye polis izin vermedi.

Basın açıklaması tramvay inşaatının olduğu tünelde yapılırken, Dersim dernekleri ve Alevi örgütleri adına açıklama Ulaş Yeğin tarafından okundu:

"Bu yangınlarla Dersim sadece insanlar için yaşanılamaz hale getirilmekle kalmıyor, Alevi inancı için kutsal sayılan doğası yakıp yıkılarak halk inancından koparılmaya çalışıyor. Bunun yanında hayvanların yaşam alanı ve hakları yok edilerek pek çok endemik bitki türü de zayi ediliyor" diye konuştu.

"Dersim halkı, ormanları yakılarak, barajlarla kuşatılarak, siyanürlü altın faaliyetleri geliştirilerek ve köyleri boşaltılarak terbiye edilmek isteniyor. Böylece istiyorlar ki, Dersim yaşanılmaz hale gelsin, insansızlaşsın, çaresizlikten Dersim'de yaşamaya devam edenler de kimliğine, haklarına, doğasına sahip çıkmak yerine boyun eğsin! Ancak boşuna! Dersim halkı hakları yanı sıra doğasını da koruma seferberliğini sürdürecektir. Üstelik sadece kendi doğasını değil, rantçı sermayenin gerçekleştirdiği diğer yağmalara ve tahribatlara karşı da bütün bir Türkiye'nin de doğasını savunacaktır."


14 Ağustos günü saat 16.00'da, İstanbul'dan Dersim'e gidecek olan Dersim dernekleri ve Alevi örgütleri temsilcileri, bölgede incelemeler yapacaklarını belirtti.


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.