Erdoğan: Yozgatlı olduğuna bakmayın Bekir Bey Kürt’tür

Diyanet'in yaz kampı töreninde öğrencilere hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda bizim hükümetimizin içinde, partimin içinde, üst düzey yöneticilerimizin arasında benim Kürt kardeşlerim var. Az önce size hitap eden Bekir Bey Kürttür. Hükümetin aynı zamanda sözcüsüdür. Yani Yozgat milletvekilidir diye, Kürt değil zannetmeyin ha, Kürttür, Kürt" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen  'Diyanet İşleri Başkanlığı Doğu ve Güneydoğu Öğrencileri Yaz Etkinliği' kapanış programına katıldı. Buradaki konuşmasında 6-7 Ekim'de Kobani için yapılan eylemler üzerin HDP'ye yüklenen Erdoğan, kendi partisinin içinde de Kürt isimlerin olduğunu belirtti.

Erdoğan'ın şöyle konuştu:

Haziran seçimlerinde biraz başarı gördüler, hemen ardından sokaklara çağırdılar ve 53 kişinin ölümüne neden oldular. Hani siz Kürtlerin temsilcisiydiniz? Nasıl iş bu? Şu anda bizim hükümetimizin içinde, partimin içinde, üst düzey yöneticilerimizin arasında benim Kürt kardeşlerim var. Az önce size hitap eden Bekir Bey Kürttür. Hükümetin aynı zamanda sözcüsüdür. Yani Yozgat milletvekilidir diye, Kürt değil zannetmeyin ha, Kürttür, Kürt. Aynı şekilde yine Başbakan Yardımcımız Gaziantep Milletvekili köken itibariyle Batmanlı Mehmet Şimşek Kürttür. Benim genel başkan yardımcım Mehdi Eker Bey Kürttür. Bizim böyle bir derdimiz yok. Üstünlük Kürtlük ile Türklük ile değil, kim Allah'a daha yakın ise o üstündür.

Örgütün amacının, bölgedeki çocuklarımızı hem okuldan hem camiden kopartarak kendi sapkın ideolojilerinin kulu, kölesi, robotu yapmak olduğu açıktır. Niye? Çünkü biliyorlar ki camiden, mescitten, o minberlerden, o mihraptan, o vaaz kürsüsünden terör ve terörist çıkmaz.

Ülkemizde zihinleri bilgiyle, gönülleri imanla dolu nesiller yetişmesi birilerinin hep korkulu rüyası olmuştur. Bir dönem zirveye çıkan imam hatip okulu alerjisinin gerisindeki sebep de budur. Ona da tahammül edemediler. Niye? Çünkü imam hatipte farklı bir nesil gelir endişesi taşıdılar. Sırf bunun için eğitim sistemimiz defalarca altüst edilmiştir. Bunu söylerken diğer düz, Anadolu, fen, bunları asla bir kenara koymak, böyle bir düşüncemiz yok, oraların mezunlarına da bizim şiddetle ihtiyacımız var. Onların üzerinde de özel çalışmalarımız var. Kaliteyi oralarda da arayacağız. FETÖ terör örgütü, işte bu zaafı kullanarak ülkemizde kök salmış ve milletimizin başına bela olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımızın aslında bu konuda ciddi eksiklikleri olduğunu da söylemek isterim. Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda çok ama çok geç kalmıştır. Defalarca bu ikazları meydanlarda yaptık, özel görüşmelerimizde yaptık, özellikle Güneydoğu, Doğu, buralardaki çalışmalarda geç kaldık


RSS Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.