Erdoğan’ın fetvacısı Hayrettin Karamanda iğrenç sözler: Sigara içen başörtülüler “Sizinle paylaşacağım çok şey var” diyor..!

Sigara içen başörtülüler "Sizinle paylaşacağım çok şey var" diyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından görüşlerinin dikkate alınması nedeniyle "Erdoğan'ın fetvacısı" olarak nitelenen Yeni Şafak yazarı ilahiyatçı Hayrettin Karaman, sigara içen kadınlara yönelik iğrenç ithamlarda bulundu.

Karaman, sigara içen başörtülü kadınları hedef aldığı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Başını örten ama göstere göstere sigara içen bir bayan gördüğümde şöyle bir intibaa kapılıyorum: Sanki farklı olanlara şunu diyor: "Siz benim başımı örttüğüme bakmayın, benden ümidinizi kesmeyin, sizinle paylaşacağım daha çok şeyim var'

İslamcı yazar kadın düşmanı ifadelerle dolu yazısında, sigaranın sağlığa zararı nedeniyle içilmemesi gerektiğinden ziyade, 'edep' kuralları gereği kadınların sigara içmemesi gerektiğini savundu.

Karaman'ın 3 Ağustos 2017 tarihli "Başörtülü sigara" başlıklı yazısında ilgili bölüm şöyle:

Sigara içmeyi hiçbir kimseye yakıştıramam ve caiz görmem; ama bunların başında başörtülü Müslüman hanımlar geliyor.

Ben başını örten ama göstere göstere sigara içen bir bayan gördüğümde şöyle bir intibaa kapılıyorum: Sanki farklı olanlara şunu diyor: "Siz benim başımı örttüğüme bakmayın, benden ümidinizi kesmeyin, sizinle paylaşacağım daha çok şeyim var".

Sigara içmek, sağlığa verdiği kesin zarar sebebiyle hiçbir kimse için caiz değildir, örtünen kadınlar için ise haram işlemenin yanında edebe aykırı davranış da vardır.

Önce edep:


Bizim geleneğimizde kadın sigara içmez, erkeklerin de küçükleri büyüklerinin yanında, öğrenciler hocalarının yanında… sigara içmezler; çünkü bu davranış ayıptır, edebe aykırıdır. Edep insanın zinetidir; edepten mahrum olanlar insanı güzelleştiren özelliklerden da mahrum olarak gittikçe çirkinleşir, hatta iğrenç hale gelirler."


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.