'Gülmen ve Özakça yaşasın' diyen 43 kişiye işkence..!

OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile ihraç edilen ve 150 gündür açlık grevinde bulunan tutuklu emekçiler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Beşiktaş Kartal Meydanında eylem yapan kitleye polis saldırmıştı.

Saldırıyla beraber gözaltına alınan 45 kişi içinde bulunan 18 yaşının altında 2 çocuk Çağlayan Adliyesi'nde ifadeleri alınarak serbest bırakıldı. Evrensel'e konuşan Avukat Sinan Zincir, "örgüt propagandası" ve "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" gerekçesiyle gözaltına alınan 43 kişiye polis tarafından işkence uygulandığını söyledi.

GÖZALTINA ALINAN AVUKATA İŞKENCE

Gözaltında bulunan Yağmur Erdem ve Avukat Barkın Timtik'in yoğun bir işkenceye maruz kaldığını ifade eden Zincir, "Erkek polisler tarafından Avukat Barkın Timtik'e ağır bir işkence uygulanmıştır. Vücudunun her yerinde morluk var. Gözaltına alınanların hepsinde -Avukat Timtik kadar olmasa da- kollarında bacaklarında boyunlarında işkence izlerine rastladık" dedi. Gözaltındaki İbrahim Ahlaç'ın ise polis tarafından beline tekme atıldığını belirten Zincir, "Hastaneye sevkini istedik. Sevk işleminin yapılıp yapılmayacağı netlik kazanmadı" bilgisini verdi.

İstanbul Şubesi Başkanı Gülseren Yoleri'nin de gözaltı aracında darbedildiğini söyleyen Zincir, "İHD İstanbul Şube Başkanı Yoleri'yi de hırpalamışlar. Gözaltına alınırken işkenceyi önlemek için araya girmeye çalışırken o da darbedilmiş. Vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar var. Bütün gözaltılar için kiminin kafasında, kolunda, bacağında darp izleri olduğunu söylemek mümkün. Gözaltına alınırken, gözaltı aracında ve emniyet işlemleri devam ederken işkence yapılmış
RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.