"Gülmen ve Özakça'nın sağlık durumları önemli eşikte"

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevlerinin 163'üncü gününde yapılan destek eyleminde sağlık durumları hakkında bilgi veren avukat Oya Aslan, sağlık durumlarının önemli eşikte olduğunu ve artık her şeyi beklediklerini ifade etti.
Nuriye ve Semih İçin Dayanışma Platformu üyeleri, Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelerek Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevlerinin 163'üncü gününde destek eylemi gerçekleştirdi. "Açlık grevi 163'üncü gününde! İşimizi geri istiyoruz" pankartının açıldığı eylemde "Nuriye Semih yalnız değildir", "KHK'lar gidecek biz kalacağız", "Nuriye ve Semih yaşasın" sloganları atıldı.
'SAĞLIKLARI ÖNEMLİ EŞİKTE'
Eylemde konuşan Gülmen ve Özakça'nın avukatı Oya Aslan, Gülmen ve Özakça'nın 163 gündür açlık grevinde olduğunu hatırlatarak, açlık grevi eylemcilerinin inanç ve umut taşıdıkları için kendilerinin de onların sesi olmaya çalıştıklarını söyledi. Gülmen ve Özakça'nın sağlık durumlarına ilişkin bilgi veren Aslan, "Nuriye'nin sağlık durumu önemli bir eşikte ve Nuriye açısından artık her şeyi bekleyebilir bir pozisyondayız. Vücut direnci yeterince güçlü değil enfeksiyon kapma riskiyle karşı karşıya.
En son kardeşi iki gün önce refakatçi olarak kabul edildi. Semih'in vücut direnci yine biraz daha güçlü ama o da önemli bir eşikte" dedi. Sağlık durumlarının kritik olması sebebi ile avukat görüşlerinin sınırlandırıldığını aktaran Aslan, günde sadece 2 saat avukatları ile görüşebildiklerini ifade etti.
Aslan'ın ardından konuşan insan hakları savunucusu Rahim Noz ise kendilerine sokakları kapatmaya çalışanlara karşı sokaklarda olmaya devam edeceklerini ve umudu yükselteceklerini söyledi.
Açıklamanın ardından eylem sonlandırılırken ara sokaklarda sloganlar eşliğinde Gülmen ve Özakça'nın taleplerinin yer aldığı bildiriler dağıtıldı.

RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.