Gülmen ve Özakça'ya Yemek kokulu işkence..!


Nuriye Gülmen'in annesi Cemile Gülmen, "Bizim evlatlarımızı oraya öldürmek için mi götürdüler" diye sordu. Tutuklu eğitimci Nuriye Gülmen ile Semih Özakça, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) talebiyle götürüldükleri Numune Hastanesi'nin raporu doğrultusunda zorla kaldırıldıkları Sincan İnfaz Kampusu Hastanesi'nde kalmaya devam ediyor. Gülmen ile Özakça, AİHM'ni isteğiyle götürüldükleri Numune Hastanesi'nin Sağlık Kurulu Raporu'nda "Mevcut bulgulara göre hayati tehlike arz eder. Hayatını yalnız başına idame ettiremez" tespiti yer almasına rağmen refakat eden kimse olmadan yalnız kalmaya devam ediyor.
Yemek kokusu işkencesi
İkisi de ayrı ayrı 20 metrekare büyüklüğünde, havalandırma bahçesi bulunmayan, pencereleri tel ve mazgallı hastane odalarında kalan Gülmen ile Özakça'nın, gürültü çıkaran bir fanın yakınında kaldıkları için sürekli uğultu çektikleri söylendi. Gülmen ile Özakça'nın odalarının hastane mutfağına yakın olduğu ve bu yüzden sürekli yemek kokusu çekmekten rahatsız olduğu da belirtildi.
'Devlet çözsün'
Ablası Nuriye'nin Sincan Cezaevi İnfaz Kampusu Hastanesi'ne zorla götürülmesine tepki gösteren Beyza Gülmen, "Biz artık ailesi olarak bu işin bir an önce çözülmesini istiyoruz. Yaptıkları insanlığa ve vicdana sığmaz. 144 gün oldu. Bu insanlar 144 gündür aç. Semih Hoca'yı kayışla bağlayıp hastaneye götürmüşler. Ablamı da yattığı için sarmalayıp götürmüşler. Bir an önce işlerine geri iade edilmesini ve bu açlığın sona ermesini istiyoruz" dedi. Başlarken "Adalete açız" dediklerini anımsatan Gülmen, "Bu sadece onların sorunu olmaktan çıkıp toplumun bir sorunu haline geldi. Bu devletin çözmesi gereken bir sorun haline geldi" ifadalerini kullandı.

RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.