HDP'nin İstanbul "Vicdan ve Adalet Nöbetinin 5. gününde: Nöbet kürsüsünde kadınlar vardı..!

HDP'nin Vicdan ve Adalet Nöbeti 5. gününde devam ediyor. Her gün olduğu gibi bu sabah da (5 Ağustos) günün ilk ışıkları ile uyanan vekiller ve partililer hazırladıkları kahvaltı sofrasına oturdu. Dün Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Özgürlük ve Dayanışma Partisi'ne (ÖDP), hak örgütlerinden Suruç Aileleri ile sendikalara dek birçok kesimin ziyaret ettiği nöbete bugün kadınlar ziyarette bulundu.

Nöbette bugünkü basın açıklamasını yapan HDP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da nöbette kadınların Türkiye'de yaşadıkları sorunların ve mücadele geçmişinin konuşulacağını ifade etti.

"Kadınlar, bu ülkeyi yeniden elleriyle inşa edecekler"

Müftülere nikah yetkisi verilmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Kerestecioğlu, "Nasıl ki mor iğneyi 'kadının sırtını sopasız, karnını sıpasız bırakmayacaksın' diyen hakime batırdıysak, nasıl çocuk istismarcılarına af getiren yasaya batırdıysak, Türkiye'de en etkili muhalefet gücü olan kadınlar, öyle müftülere nikah kıydırmalarına, çocukları tarikatlara emanet etmelerine izin vermeyeceğiz" dedi.

Kerestecioğlu özetle şunları söyledi:

Kadınların gülüşü, bugün buraya taşıdıkları inat, adaleti kuracak, çocukların kahkahası adaleti getirecek, inanıyorum. 'Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa' diyoruz ya hani! Bu erkek egemen iktidar da yerinden oynar, oynayacak ve biz kadınlar çok daha özgürleşeceğiz.

AKP MYK üyesi Ayhan Oğan'a da söyleyelim; sizin ne o hayal ettiğiniz otoriter devleti kurmanıza ne de eski oligarşi yerine kendi oligarşinizi kurmanıza izin vermeyeceğiz. Devlet içinde yıllardır süren ikili hesaplaşmalar ve iktidar savaşı kadınlara hiçbir şey vaat etmiyor. Kadınlar, bu ülkeyi yeniden elleriyle inşa edecekler. Barışçıl, eşitlikçi ve demokratik, en önemlisi tüm kadınlar için yeni güvenli bir ülke kuracaklar.

"Adaletin olmadığı yerde, büyük hapishaneler inşa edilir" diyen Kerestecioğlu, parktaki ablukaya da dikkat çekerek şunları ifade etti:

Bir ülkede, onlarca milletvekilinin 3 aşamalı bariyerler, zırhlı araçlar ve polis otobüsleriyle halktan soyutlandığını görenlerin ilk söyleyeceği, bu ülkede adaletin olmadığıdır. Adalet azaldıkça duvarlar yükselir.

5 gündür bu parktayız. Biz bu parkta, geceleri adalet duygumuzla huzur içinde uyuyabiliyoruz. Ama emin olun, biri Saray'da rahat uyuyamıyor! İşte bütün bu bariyerleri bu yüzden dikiyorlar.

Burada bulunduğumuz 5 gün boyunca, Vicdan ve Adalet Nöbeti'nde adalet yasaklandı. Avukatların cübbeleri, müzisyenlerin enstrümanları sanki bir suç aletiymiş gibi içeri sokulmadı. DİSK üyeleri, önlüklerini bin bir mücadeleyle içeri alabildiler. Tüm bu yıldırma teşebbüslerine karşın dostlarımız, kurumlar, siyasi örgütler, sivil yurttaşlar, ilçe örgütlerimiz, dirençle, dirayetle buraya nöbet tutmaya geldiler. Hepsine binlerce kez teşekkür ediyoruz.

Selahattin Demirtaş'a kupa

Nöbeti ziyarete gelen Beylikdüzü HDP Yöneticisi İsmail Türkmen Beylikdüzü'nde Halkevi'nin demokratik kurumlar arası düzenlediği turnuvada 8 takım arasında DemirtaşSpor olarak kupa kazandıklarını ve şampiyon olduklarını belirterek, "Kazandığımız bu kupayı başkan Demirtaş'a göndermek üzere vekillerimize teslim etmeye geldik." dedi. Türkmen, kupayı HDP vekili Ayşe Acar Başaran'a teslim etti. Başaran ise "Umarım kendisi çıkar teslim alır" dedi.

Açık cezaevi koşullarında devam eden Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin ziyaretçileri ablukaya rağmen nöbete destek verdi. Nöbetin bugünkü ziyaretçileri arasında Adalet İçin Kadınlar, Hayır Meclisleri, Demokrasi İçin Birlik, Sanatçılar Yürüyor İnisiyatifleri, CHP Sol Muhalefet, Hayır Maltepe, Bursa HDP, Birleşik Haziran Hareketi, Hrant'ın Arkadaşları, Barış Bloku, Adalet İçin Gazeteciler, 78'liler, HDP Şişli, Hayır Şişli, Hayır Beşiktaş, Hayır Üsküdar, Trakya HDP İl Örgütü, SODEV, Güngören Demokrasi Platformu yer aldı




RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.