İnsan Hakları Savunucusu Eren Keskin ile Dayanışmaya Davet Ediyoruz..!

İnsan hakları savunucusu Emire Eren Keskin, Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacı ile genel yayın yönetmenliği yaptığı süre boyunca hakkında açılan ve 140'ın üzerindeki davalar nedeni ile uzun süreli hapse girme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Hakkında devam eden davalardan birçoğu sonuçlanmaya başlanmış olup mahkeme kararları genellikle adli para cezası ile sonuçlanmaktadır. Bu cezalardan bazıları kesinleşmiştir. Para cezalarının tamamını hesapladığımızda yüz binlerce Türk lirası civarındadır.
Bunların dışında ayrıca yine gazete yayın yönetmenliği yapması, çeşitli yazıları ve konuşmaları nedeni ile hakkında devam eden ve çok sayıda ceza kanunu maddesi (TCK 314/2,220/6-7, 299) ile TMK'yı (6 ve 7. Maddeler) ihlalden açılmış, doğrudan doğruya hapisle sonuçlanacak davaları da mevcuttur. Kendisi hakkında yurt dışına çıkış yasağı konmuş olup adli kontrol altındadır. Ancak para cezaları ile ilgili adli süreç kısa sürede sonuçlanacağından dolayı bu paraların ödenmemesi halinde hapse girmesi kaçınılmazdır.
Eren Keskin uzun yıllardır hak savunucusu aktivist faaliyetlerinin yanı sıra İHD Merkez Yönetim Kurulu'nda, İHD İstanbul Şube'de yöneticilik yapmıştır ve halen de tüzüksel olarak İHD Genel Başkan Vekili görevini yürütmektedir. Esasen kendisine İHD Eş Genel Başkanı olarak hitap etmekteyiz. Bunun yanı sıra Eren Keskin, TİHV Kurucular Kurulu Üyesi olmakla birlikte kararlı bir kadın hakları savunucusudur.
Eren Keskin arkadaşımızın, otoriter sistemin yargı baskısı ile hapse girmesine izin vermemek için kendisi ile dayanışmanın gerekli olduğuna inanıyor ve tüm insan hakları camiasını ve dostlarını dayanışmaya davet ediyoruz. Bu konuda İHD ve TİHV'e yapılacak başvurular doğrudan doğruya Eren Keskin'e yönlendirilecektir.
İyi ki varsın Eren Keskin…

RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.