Mesud Barzani: Tek çözüm bağımsızlık

Barzanilerin Enfali'nin 34. yıldönümü anma töreninde konuşan Kürdistan Başkanı Mesud Barzani "Yaşadığımız acıların dermanı bağımsızlıktır." dedi.

Barzanilerin Enfali'nin 34. yıldönümünde vesilesiyle Barzan'da gerçekleştirilen anma töreninde konuşan Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, bağımsızlığın Kürtlerin yaşadığı acıların merhemi olduğunu söyledi.

Enfal'in, 8 bin Barzani ve Kürtlere karşı gerçekleştirilen ilk katliam olmadığını belirten Başkan Barzani, onca acıya, zulme rağmen Kürtlerin baş eğmediğini ve Kürt milletinin şerefi ve kerameti sayesinde direndiklerini bu sayede bugünlere geldiklerini vurguladı.

Kürtlerin maruz kaldığı katliamları hatırlatan Kürdistan Bölgesi Başkanı, "182 bin vatandaşımızın katledildiği Enfal soykırımı, 8 bin Barzani'nin katledilmesi ve Halepçe kimyasal bombardımanı, bize karşı işlenen suçların canlı örnekleri" dedi.

Kürtlerin Bağdat ile ilişkilenmelerini 1920'lerden 2003'e ve 2003'ten günümüze kadarki süreç olmak üzere iki döneme ayıran Başkan Barzani, Kürtlerin her iki dönemde de büyük acılara maruz kalan taraf olduğunu söyledi.

Bağdat'ın kabul ettiği anayasayı uygulamadığını, Peşmerge'ye silah göndermediğini ve Kürdistan'a yapılmaması gereken her türlü yaptırımı uyguladığını belirten Başkan Barzni "Kürdistan halkını ekmeğinin ve bebeklerinin sütünün Bağdat tarafından kesilmesi, Enfal ve bombardımandan daha az değildir. Ama buna karşı kimse sesini çıkarmadı." dedi.

'Biz şiddet değil, bağımsızlık istiyoruz'

Kürdistan olarak bütün dostlarımıza Bağdat'la şiddet ile ayrılmak istemediklerini söylediklerini belirten Başkan Barzani, Bağdat'la dost iki ülke olmak istediklerini, bu yüzden Kürt halkının talebini öürenmek için 25 Eylül'de halka sandık başına gitme seçeneğini sunduklarını belirtti.

Barzani "Enfal, kimyasal saldırı, Barzaniler katliamı ve Ezidi kardeşlerimizin başına gelen bütün acıların tek dermanı bağımsızlıktır. Tüm Kürdistan siyasi parti, taraf ve halkımızdan talebim şudur. Bütün bu katliamları hatırlayın, hatırlayın ki bir daha yaşanmaması için kaderimizi, geleceğimizi elimize alalım." ifadelerini kullandı.


RSS Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.