Savaş, abluka, kolera ve açlığın pençesindeki Yemen..!

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi
Yemen'in başkenti Sana'ya düzenlenen son hava saldırısında, en az 35 kişi hayatını kaybetti. İsyancı Husiler saldırının Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçlerince düzenlendiğini söylüyor. Ülkede 2 yıldır süren savaşın yol açtığı gıda ve tıbbi malzeme sıkıntısı insanların günlük yaşamına damgasını vuruyor.
BBC'den Nawal al-Maghafi, ülkeyi bir baştan bir başa gezdi ve yıkımı gözlemledi:
Samira çocuğunu kurtarmak için geç kalmış olabileceğinin farkında olan bir annenin umarsızlığıyla, derme çatma bir kolera kliniğine dönüştürülmüş olan okul binasına doğru koşuyordu. Buraya gelebilmek için kucağında çocuğuyla kilometrelerce yol yürümesi gerekmişti çünkü başka bir şekilde getirebilecek parası yoktu.
Sedyelerden birine koşarak 18 aylık kızı Orjowan'ı yavaşça yatırışını, sonra doktorlara onu kurtarmaları için yalvarışını izledim. Gözlerinde sadece çaresizlik değil çok belirgin bir bitkinlik de vardı.
Orjowan, akut yetersiz beslenme çeken yaklaşık yarım milyon Yemenli çocuktan biri
Orjowan, akut yetersiz beslenme çeken yaklaşık yarım milyon Yemenli çocuktan biri
Samira bu son iki yıl boyunca hayatta kalabilmek için durup dinlenmeden, yorulmadan mücadele etmişti. Solgun ve bitkin bebek Orjowan ise yaşıtlarının yarısı kadar kalmış, kaburga kemikleri tek tek sayılabiliyor. Samira ve ailesi savaşın en büyük üç felaketini atlatarak buraya kadar gelebilmişti: Göç, açlık ve kolera.

RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.