Silivri Cezaevi'nde kör eden işkence iddiası..!

İstanbul Silivri Cezaevi'nde 30 gardiyanın, güvenlik kameralarını kapattıkları gerekçesiyle Umut Gündüz Altın, Murat Yüksek ve Musa Kurt'u işkenceden geçirdiği iddia edildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Seyhan Avşar'ın haberine göre, DHKP-C üyeliği suçlamasıyla Silivri 9 No'lu Cezaevinde tutuklu bulunan üç isimden Yüksel ve Kurt'un gözlerinin görmediği belirtiliyor.

Altın'ın babası, oğlunun kaburgalarında ağrı, vücudunda morluklar olduğunu, Yüksel ve Kurt'un gözlerinin de görmediğini söyledi.

İşkence için cezaevine özel ekipler getirildiği iddiasında bulunan Altın'ın babası Cengiz Altın, oğlunu ziyareti sırasında vücudundaki çürükleri gördüğünü ve konuşma sırasında 30 gardiyanın koğuşu basıp oğlunu ve iki arkadaşını dövdüğünü anlattığını söyledi.

Cengiz Altın konuşmasını şöyle sürdürdü: Murat Yüksel ve Musa Kartı çıplak şekilde soyup süngerli odaya kapatmışlar. Oğlum, Silivri Cezaevi'ne sırf işkence için özel ekiplerin getirildiğini söylüyor. Sürekli darp ediliyorlar."

Altın, oğlu ve diğer iki arkadaşının cezaevi doktoruna göründüklerini söyleyerek, "Doktor kendilerine siz kendi kendinizi dövmüşsüz demiş. Çocuklarımız neden kendi kendini dövsün. Bu kadar komik bir doktor tespiti olabilir mi" diye sordu. Cezaevi yönetimi ile görüşmediğini söyleyen Altın, "Ne konuşacağım ki... Bu ülkede adaletin olmadığını biliyorum. Bugün avukatı gidip görüşecek. Sesimizi duyurmak istiyoruz. Cezaevlerinde durum çok vahim" dedi.




RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.