Yüksel Direnişi’nin 289. günü..!

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevinin 169., Yüksel Direnişi'nin 289. gününde ihraç edilen emekçilerin talepleri bir kez daha haykırıldı.
Öğlen 13.30'da Konur Sokak'ta sloganlarla bir araya gelen kitle açıklamaya başlamadan polisin saldırısına uğradı. Polis kitleyi Konur Sokak boyunca itekleyerek Meşrutiyet Caddesi girişine sürükledi. Polisin saldırısı sırasında kitle sloganlarla eylemini sürdürürken Meşrutiyet Caddesi girişinde alkışlarla eylem sonlandırıldı.
Mehmet Dersulu işkenceyle gözaltına alındı
Akşam 18.00 açıklamasında ise Mehmet Dersulu, Acun Karadağ ve Veli Saçılık'ın da aralarında olduğu ihraç edilen emekçiler ve destekçiler bir kez daha Konur Sokak'ta bir araya geldi.
Ozalit açarak "İşimizi geri istiyoruz!", "Nuriye, Semih yalnız değildir!", "Nazife Onay onurumuzdur!" sloganlarıyla eyleme başlayan kitle polisin "dağılın" dayatmalarıyla karşılaştı.
Sloganlar atıldığı sırada kitleye saldıran polis, Mehmet Dersulu'yu işkenceyle gözaltına aldı. Dersulu'nun gözaltına alınmasını görüntüleyenler de polisin tacizleriyle karşılaşırken diğer yandan kitle Meşrutiyet Caddesi'ne sürüklendi. Burada sonlandırılan eylem boyunca sloganlar hiç susmazken Gülmen ve Özakça'nın talepleri haykırıldı.
Öte yandan gözaltına alınan Dersulu'nun işkence ve darp nedeniyle yüzünde yaralar oluştuğu görüldü.e yüzünde yaralar oluştuğu görüldü.

RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.