Musa Anter Davası Politik Bir Davadır..!

Bugün Ape Musa Musa Anter'in Amed'in Yenişehir ilçesinde 20 Eylül 1992'de devletin kontra güçleri tarafından katledilmesinin yıl dönümü . Apê Musa'nın katilleri aradan geçen zamana rağmen ortaya çıkarılmazken, süreci değerlendiren oğlu Dicle Anter, katliamın çeyrek asırdır faili meçhul bırakılmak istendiğine dikkat çekerek, "Bu dava bir siyasi cinayet davasıdır" dedi.

Örtbas edilmeye çalışılıyor

"Susurluk dosyasında babam hakkında yazılanlar var" diyen Anter, ancak olayın aydınlatılması yerine örtbas edilmeye çalışıldığını belirtti. Yaşanan onca faili belli cinayete rağmen halen insan hakları ve hakikatleri araştırma komisyonlarının kurulmamasını eleştiren Anter, "Burada kim ne suç işlemişse ortaya çıkarılsın istiyoruz. Mesela en yakın olan Roboski Katliamı var. Niye çıkartmıyorsunuz? Çünkü suçlusunuz. Suçlular, devamlı güç kullanarak suçlarını örtmeye çalışıyor" dedi.

Hatırlamak işlerine gelmiyor

Anter, davada 5 yıllık tutukluluk süresinin dolduğu gerekçesiyle sanık Hamit Yıldırım'ın tahliye edilmesine tepki göstererek, "Hamit Yıldırım'a kanun uyguluyorsunuz ama bu kanun içerisinde kanunsuzluklar var. Hem delilleri saklama açısından hem de yurtdışına kaçma açısından sakıncalı bir durum" diye konuştu. Geçtiğimiz günlerde Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ankara JİTEM davasında tanık olarak dinlenen ve JİTEM'i kurmakla birlikte dönemin Tuğgenerali olan Veli Küçük'ün "Faili meçhul cinayetlerde cesetler benim bölgeme atılıyordu ama benim bölgemde işlenmiyordu" savunmasını hatırlatan Anter, "Benim evime illegal bir malzeme getiriliyor. Ben ise, bunları evime getirenleri tanımıyorum. Bunlarla alakam yok diyeceğim. Bazı şeyleri hatırlamak işlerine gelmiyor" ifadelerini kullandı

Hukuksuzluk duvarı var

Anter, JİTEM Ana Davası'nda gelinen süreç hakkında bilgi vererek, "Mahkemede hala yüzde bir umudumuz var. Bu umudumuzu arttırmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ancak önümüzde çok büyük bir duvar var. Bu duvar da hukuksuzluk duvarıdır. Duvarı aşmaya çalışıyoruz" dedi

Tavırları her şeyi ortaya koyuyor

Anter Davası'nın sıradan bir cinayet davası olmadığını, siyasi bir cinayet davası olduğunun altını çizen Anter, "Bu davanın sonuçlanmasıyla beraber davanın arkasından gelecek olan o ipliğin çözülür gibi olması çok muhtemel bir olaydır. Çoğu olayı aydınlatacaktır" dedi. Anter, davanın tanıkları arasında bulunan AKP Milletvekili Orhan Miroğlu ve Muhsin Kızılkaya'nın davadaki tavırlarına ilişkin ise, "Artık onların hiçbirisini kaide almıyorum. Çünkü konuşmaları, mahkemedeki tavırları onların ne olduğunu gayet ortaya çıkaran bir tabloydu" diye konuştu.

Apê Musa'ya borcumuz var

27 Eylül'de devam edecek olan davaya dikkat çeken Anter, "Umarım bu davaya bakanlar davanın önemini anlarlar, buna göre kararlar alırlar" şeklinde konuştu. Babasını her andığında aynı acıyı yaşadıklarını dile getiren Anter, "Bir yandan da babamıza, Apê Musa'ya karşı olan bir borcumuz var. Onun için mücadele etmeliyiz, yaşamalıyız gibi dinç tutma ilhamını alıyoruz" dedi.


kaynak; özgürlükçü demokrasi 


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.