ESP, EHB ve ETHA'ya operasyon: 12 gözaltı..!

İstanbul ve Artvin'de ESP ve Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) üyeleri ile Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabirlerinin evlerine polis baskın düzenlendi. Baskında 2'si gazeteci, 2'si avukat 12 kişi gözaltına alındı.

ESP'ye yönelik operasyon kapsamında önceki gece 02.00 sıralarında çok sayıda eve baskın düzenlendi. Özel harekat polislerinin de katıldığı baskınlarda evler darmadağın edildi.

Baskınlarda ETHA editörü İsminaz Temel, ETHA muhabiri Havva Cuştan, ESP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Özlem Gümüştaş ile Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarından Sosyalist Kadın Meclisi MYK üyesi Sezin Uçar, ESP MYK üyesi Özgen Sadet, Nihat Göktaş, ESP üyeleri Meral Tatar, Mazlum Demirtaş, Mehmet Aslan, HDP Bağcılar İlçe yöneticisi Erkan Kakça ile İlhan Aslan ve Onur Binbir gözaltına alındı. Kısıtlılık kararı olduğu belirtilen soruşturma kapsamında, 20'den fazla kişi hakkında gözaltı kararı olduğu ifade edildi.

BASIN KARTINI YAKIP, 'BOZKURTLAR GELDİ' YAZDILAR!

ETHA'nın haberine göre, Havva Cuştan'ın evine yapılan baskında polisler, duvarlara "Bozkurtlar geldi" diye yazdı. Baskın yapılan evde bulunan Semiha Şahin, yaşananları şöyle anlattı: "Evimiz saat 02.00 civarında özel harekat polislerince basıldı. Herhangi bir şey sormaya fırsat bulamadan, silah doğrultularak yere yatırıldık. Karşı çıkmaya kalktığımızda başımıza ayaklarıyla bastılar. Evde dört kişiydik. Hepimiz yere yatırıldık. Havva'nın kim olduğunu sordular. Ardından TEM polisleri içeri girdi. O sırada Havva'yı kendi odasına, bizi de salona götürdüler. Burada yüzümüz duvara dönük şekilde saatlerce ayakta bekletildik. Havva tek başına polislerle birlikte kaldı. 'Kendilerinin bozkurt olduğunu, vatan hainlerine günlerini göstereceklerini' söyleyerek tehdit ve hakaretlere başladılar. Yanı sıra sırtımıza yumruklarla vurarak fiziki işkence yaptılar." Polisin ölümle tehdit ettiğini de belirten Şahin, "Polisler gittikten sonra manzara ortadaydı. Bütün odalar darmadağın edilmişti. Sarı kırmızı yeşil fuları, benim basın kartımı lavaboda yakmışlar. Odaların tüm duvarlarına, dolap kapılarına üç hilal çizip, 'Bozkurtlar buradaydı', 'Bozkurtlar geldi' gibi yazılar yazdıklarını gördük" diye devam etti. Şahin aramalara eşlik edemediklerini de söyledi.

'BİR ODAYA KAPATILDIK'

Ezilenlerin Hukuk Bürosu'ndan Avukat Mehmet Polat da, Avukatlar Uçar ve Gümüştaş'ın evine yapılan baskına ilişkin bilgi verdi. Baskın

sırasında Uçar ve Gümüştaş ile aynı evde olan Polat, polisin Avukatlık Yasası'na uygun hareket etmediğini söyledi. Polis aramasına tanıklık edecek İstanbul Barosu'ndan bir görevli ile savcı veya bir muhtarın olmadığını aktaran Polat, arama sırasında kendilerinin bir odaya kapatıldığını aktardı. OHAL ilanıyla birlikte on binlerce gözaltı ve tutuklama olduğunu hatırlatan Polat, "Bu süreci gönüllü olarak göğüsleyenler avukatlar oldu. Gözaltı operasyonları devam edecek. Bu noktada avukatları kendilerine engel olarak görüp ortadan kaldırmak istiyorlar. Bir tane operasyona dahil edip ayrıştırmaya çalışıyorlar. Devlet avukatları yargının bir unsuru olarak değil de, muhalefetin parçası olarak görüyor. Özellikle demokrat, solcu, muhaliflerin savunmanlığını üstlenen avukatları ortadan kaldırmak, 'aradan çıkarmak' istiyorlar" dedi. Yakın zamanda Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının tutuklandığını anımsatan Polat, tüm yaşananları "Çok açık devletin savunma hakkına saldırısı" olarak değerlendirdi. Polat, soruşturmayla ilgili kendilerine kısıtlılık kararı olduğu bilgisi verildiğini, bu nedenle gözaltı gerekçesini öğrenemediklerini söyledi.

Kaynak: Evrensel




RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.