Odun Ateşinde Demlenen Çay

Kürtlerde Çayında Ayrı Bir Tadı Ayrı Bir Çay Kültürü Vardır

Odun ateşinde Kaçak dem ile çay keyfi

Ateşte yapılan çayın tadı gerçekten de bir başka oluyor. Emek var bir kere. Rüzgara rağmen,odun ve tezeklerle yakılan ateşin üzerinde fokurdayan çayın lezzeti, çay sevmeyenlerde bile kalıcı etki bırakır .

Ateşte çayı unutulmaz yapan 2 . özelliği ise Kaçak çay demi ile yapılmasıdır .

Özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu Yerleşik Kürtlerde ( Büyükşehirlere Göç Etmeyenlerde ) Ateşte Çayın yeri ve önemi bambaşkadır.

Tarlada , Bostanda , Yaylada Kürtlerin Günün Yorgunluğunu Atmak İçin İlk Tercihi Ateşte Çay Olmuştur .
Bu çayın yanında Muahabbetler bile ayrı bir keyifli olur hele birde karşınızda çoban ile o çayı yudumluyorsanız o güzel sesinden bir Dengbêj ile eşlik etti mi unutulmaz anlar yaşanır .

Ateşte İçilen Çayın Tadı Ocakta Yapılan Çay İle Kıyaslanamayacak tattadır .
Özellikle demi de kaçak çay demi olunca o çayın hatrı hani kahvenin hatrı 40 yıl olur ya o çayın hatrı bilmem içenler için kaç yıl olur .



Kaynak:RojavaHaber
Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.