Beser Şahin Kimdir – Beser Şahin Nerelidir – Beser Şahin Hayatı biyografisi şarkıları

Beser Şahin 25.03.1969 tarihinde Sivas'ın Zara ilçesinde doğdu. 12 yaşına kadar Sivas'ın Zara ilçesinin Kuru Köprü köyünde yaşadı.

Zara kendince bir güzelliğe ve coğrafik zenginliğe de sahip bir yerde olmasına rağmen, 12 yaşında iken olanaksızlar ve ailenin daha iyi imkanlara kavuşması isteminden dolayı İstanbul'a taşındı.

16 yaşında amatör olarak müzikle ilgilenmeye başlayan Beser Şahin müzik alanında git gide profesyonelleşmeye başladı. İlk çalışmalarına Türkçe sözlü Alevi değişleri söylemekle başladı.

İlk Albümümü 1990 da "Beriwane" adıyla piyasaya çıkaran Beser Şahin daha sonra Mezopotamya Kültür Merkezinin oluşumunda rol alarak, bu çalışmaların içinde bulundu ve Koma Çiya ile çalışmaya başladı.

İkinci albüm çalışması Koma Çiya'nın çıkardığı "Rozerin" ile oldu.

Yaşadığı baskılar ve zorlamalardan sonra müzik yaşantısına Avrupa'da devam eden Beser Şahin 1993 yılında üçüncü çalışması olan "Nurhaq" adlı albümünü çıkardı.

Avrupa'da bireysel çalışmaları yanı sıra Koma Berxwedan içinde de yer alan sanatçının grup içinde 4 albümde Solo ve Vokal olarak yer aldı.

Beser Şahin hobileri arasında; Seyahat, Halk oyunları, Doğa, Şiir, Atlar, Yüzme, Araştırma-İnceleme ve Farklı toplumlar ile halklarla tanışma yer alıyor.



Kaynak:RojavaHaber
Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.