Xiaomi Mi 5C tanıtıldı! İşte Xiaomi Mi 5C özellikleri ve fiyatı!

Pekin merkezli dünyanın en büyük 4. akıllı telefon üreticisi olan Xiaomi, Beijing'teki kendi etkinliğinde Mi 5C'nin tanıtımını gerçekleştirdi. Telefonun 218 dolardan satılacağı duyuruldu

MWC 2017 etkinliğine katılmayan ama kendi tanıtımlarına devam eden Xiaomi, Beijing'teki kendi etkinliğinde Mi 5C'nin tanıtımını gerçekleştirdi. Xiaomi Mi5'in gelişmiş modeli olarak gösterilen Xiaomi Mi 5C, Surge S1 isimli SoC işlemcisi ile çalışıyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Surge S1, sekiz çekirdekli bir sistem kullanıyor ve 64-bit tabanında, 2.2-GHz hızında çalışıyor. Yeni işlemci ile birlikte daha iyi fotoğraflar ve videolar hedefleyen Xiaomi, düşük ışıkta daha iyi pozlama alınmasını da yine bu yolla sağlamayı amaçlıyor. Bununla birlikte dört çekirdekli GPU ile birlikte yeni işlemcinin yüzde 40 daha verimli çalıştığı da söyleniyor.

Xiaomi akıllı telefonun diğer özellikler ise şu şekilde belirtiliyor:
5.15 inç ekran,
3 GB RAM,
64 GB depolama,
12 Megapiksel (MP) ışığa ultra hassas arka kamera,
Hızlı şarj destekli 2860 mAh batarya,
Parmak izi tarayıcı.

132 gram ağırlığında ve 7.09 milimetre kalınlığında olan Xiaomi Mi 5C, siyah, pembe ve altın renk seçenekleriyle satışa sunulmaya hazırlanıyor. Telefon fiyatının 218 dolar olacağı ön görülüyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre; Samsung, Apple ve Huawei'den sonra kendi işlemcisini geliştiren dördüncü şirket olmayı başaran Xiaomi, bunu 28 ay gibi bir çalışmanın sonucunda tamamlamayı başardıklarını da belirtti. Dahası şirket yeni işlemcisine dair test sonuçlarını da paylaştı.



Kaynak:RojavaHaber
Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.