ABD askerlerinin Rojava’daki nöbeti sürüyor

Türkiye'nin Rojava'ya yönelik bombardımanının ardından başlayan gerilimi düşürmek için sınır bölgesine gelen zırhlı ABD birliklerinin devriyesi sürüyor.

ABD askerleri geçen cuma gününden itibaren Kamışlı, Amude, Derik ve Dırbesiye'de sınır hattında YPG'lilerle devriye geziyor.

Amerika'nın Sesi'nin web sayfasında yayınlanan haber ve görüntülere  göre, Karaçok Dağı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği hava harekatında yaşamını yitiren YPG'lilerin cenazesi sırasında ABD askerlerinin de alanda zırhlı araçlarıyla bulunduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Hindistan ziyareti öncesi havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, ABD askerlerinin YPG'liler ile birlikte devriye gezmesine tepki göstererek, şu açıklamada bulunmuştu:

"Ne yazık ki bu konvoylarda her iki ülke bayraklarının, ülke de demeyeceğim YPG gibi bir terör örgütünün paçavralarının olduğu konvoy içerisinde tabi ABD bayraklarının olması bizleri ciddi manada üzmüştür. Bunları da tabii 16'sında ABD'ye yapacağımız ziyarette sayın başkana 'Buyrun' diyeceğiz, göstereceğiz. Madem ki biz uluslararası teröre ortak olarak karşıyız, o zaman bu durum nedir diye kendilerine bunu göstereceğiz. Obama döneminde başlayan süreç şu an devam ediyor. Bunun artık noktalanması lazım. Aksi takdirde hem bölgedeki bu sıkıntı devam edecektir, hemde kendileri rahatsız olacak, bizler de iki NATO'nun ortak ülkesi stratejik müttefikler olarak bundan ciddi manada rahatsız olacağız. Her zaman söylediğim gibi, o zaman biz göbeğimizi kendimiz keseceğiz."


RSS Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.