Amerikan savaş gemileri ortak tatbikat için Katar’da!

Amerikan ordusu, bazı Arap ülkelerinin, 'Teröre destek veriyor' diyerek tüm diplomatik ilişkileri kestiği Katar ile ortak tatbikat yapacak. Katar dün de Amerika ile 12 milyarlık uçak alım anlaşması imzalamıştı

İki Amerikan savaş gemisi Katar Emirliği Deniz Kuvvetleri'yle ortak tatbikatta bulunmak üzere Doha'ya ulaştı.

ABD'nin Ortadoğu'daki en büyük üssü Katar'da bulunuyor. Katar Udeyd Hava Üssü'nde tam 11 bin Amerikan askeri var ve burada 100'den fazla uçak görev yapıyor.

KATAR 12 MİLYAR DOLARLIK UÇAK ALACAK

Katar dün Amerika ile 12 milyar dolar tutarında, 72 adet F-15 uçağı alım anlaşması yaptımıştı. Savaş gemilerinin de aynı gün Katar'a geldiği bildiriliyor.

Savaş uçaklarının alım anlaşması Katar Savunma Bakanı Halid Al Attiyah ile ABD Savunma Bakanı Jim Mattis arasında Washington'da imzalandı.

'BİRLİKTE ÇALIŞMA VE İŞBİRLİĞİ'

Katar Savunma Bakanı Al Atiyah yayımladığı açıklamada bu uçakların Katar'a üstün savunma yeteneği ve ABD ile Katar arasında birlikte çalışma ve işbirliği sağlayacağını kaydetti.

İki savaş gemisinin Doha'ya gelişinin, Suudi Arabistan ve bazı Körfez ülkelerinin, 'Teröre destek veriyor' diyerek Katar'la siyasi ilişkilerini kesip ambargo uygulanmasından önce mi planlandığı yoksa daha sonra mı karar alındığı konusunda bir açıklama yapılmadı.


RSS Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.