DÜNYA HALKLAR KONFERANSI “DUVARLARIN OLMADIĞI BİR DÜNYA” ÇAĞRISI YAPTI!

Dünya Halkları Konferansının kapanışında toplumsal hareketler "Duvarların olmadığı bir Dünya" çağrısı yaptı. Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, neoliberal küreselleşmenin doğrudan sonucu olan göçmen krizinin sonuç deklarasyonunda yer alması ve  toplumsal hareketlerin ilerici taleplerinin daha fazla gündeme getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
İki günlük konferansın bitiminde yayınmlanan Tiquipaya Deklarasyonu göçmenliğin suça dönüştürülmesine  karşı evrensel yurttaşlığın kurulması ve duvarların yıkılması çağrısı yaptı.
"İnsanların yer değiştirmesi, insan olmaktan kaynaklanan temel bir eşitlikten beslenen, bir haktır" ibaresi sonuç deklarasyonunda yer aldı.  Bu hakkı savunmasına rağmen deklarasyon insanların çoğunun gönüllü olarak bu hakkı kullanmadıklarının ve koşulların onları göçe zorladığının altını çizmektedir.
"Bizler bu krizin ana nedenlerinin savaş, askeri müdahaleler, iklim değişikliği ve devletler arasında ve devletlerin kendi içlerindeki muazzam ekonomik eşitsizlikler olduğunu biliyoruz."
Deklarasyonun önemli taleplerinden birisi,  kamu harcamalarının,  savaşa ve göçmenlerin mahkum edilmesine değil, göçmenlerin ve ailelerinin temel haklarını garanti altına alacak entegrasyon programlarına ayrılmasıdır.

RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.