Erdoğan’ Açıktan Grev hakkına saldırdı: Öyle ikide bir kalkacak hemen grev, bilmem ne…

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki MÜSİAD Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, OHAL uygulamasının uzatılması ile ilgili yaşanılan sıkıntılara değinerek, "Terörist olmayan için Olağanüstü Hal yok hükmündedir. Bunu böyle bilelim" dedi.

İşçi sınıfının grev hakkına da saldıran Erdoğan, "Öyle ikide bir kalkacak hemen grev, bilmem ne… Kusura bakma arkadaş. Her şeyin stratejiktir, şudur budur, hak var. Bu hakkın yerine gelmesinde biz işçinin de yanında oluruz işverenin de yanında oluruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, birilerinin hala "Efendim Olağanüstü Hal var" diyerek sızlandığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

Grev hakkına saldırı: Yok öyle ikide bir…

"Onların kimler olduğunu biliyorsunuz. Ben de diyorum ki; Olağanüstü Hal, girişimcilerimizin, yatırımcılarımızın önünü mü kesiyor, yoksa önünü mü açıyor? Eski Olağanüstü Halleri hatırlayın. Fabrikaya giremezdin patron olarak. O günleri biz unutmadık. O Olağanüstü Hallerin olduğu dönemlerde patron fabrikasına giremiyordu. Biz geldik fabrikalarınızın kapısını açtık. Şu anda bu Olağanüstü Halde o tür tehditlerle karşımıza gelenler anında yasaların, hukukun bize verdiği yetkiyi kullanmamızı kolaylaştırıyor. Öyle ikide bir kalkacak hemen grev, bilmem ne… Kusura bakma arkadaş. Her şeyin stratejiktir, şudur budur, hak var. Bu hakkın yerine gelmesinde biz işçinin de yanında oluruz işverenin de yanında oluruz. O fabrika çalışmadığı zaman bunun zararını görecek olan işveren olduğu kadar aynı zamanda benim işçi kardeşimdir. Çalışmadığı zaman ne olacak? Oradan işçi kardeşim de zarar görmeyecek mi? Sendika kalkıp her ay normal olarak aldığı maaşı işçisine ödeyecek mi? Yok, belli bir oranda ödüyor. Burada çok ciddi bir istismar mekanizması çalıştırılıyor. Bu mekanizmaya da bizim eyvallah etmememiz lazım. Çünkü buradan ülke de zarar görmemesi lazım, bütün o işçi kardeşlerim de zarar görmemesi lazım.

"Hakkın tecellisi için de ne gerekiyorsa bunu yapmaya zaten bizler de devlet olarak varız. Herkes görüyor ve biliyor ki Olağanüstü Hal sadece terörle mücadele için vardır. Bugüne kadar hangi iş adamımızın hangi vatandaşımızın herhangi bir işi, gücü, hakkı, hukuku olağanüstü halden dolayı zarar görmüştür? Bunu bilelim. İnsanlarımızın günlük hayatında aksayan, onları rahatsız eden herhangi bir şey var mı? Yok. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Terörist olmayan için Olağanüstü Hal yok hükmündedir. Bunu böyle bilelim. Terörle mücadelenin gerektirdiği kadar da bu uygulama devam edecektir."


"Fransa'da Olağanüstü Hal kararının uzatıldığına dikkati çeken Erdoğan, "En son 1,5 yıl daha uzattılar. Ne oldu orada? Darbe girişimi mi oldu? Devlete yönelik bir darbe mi yaptılar? Yok, 10-15 kişi 20 kişi öldürüldü diye pat hemen Olağanüstü Hal ilan ettiler. Şu anda sürekli yeniliyorlar. Bizde devletimizi yıkmaya yönelik bir darbe girişimi, 249 şehidimiz var, 2 bin 193 gazimiz var hala bize birileri akıl vermeye çalışıyor. Kim bunlar? Batı. Kusura bakma Batı. Önce biz, samimiyet isteriz. Kimse bize bunları bahane ederek sorumluluktan kaçmaya çalışmasın." ifadelerini kullandı.


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.