Eski bir Hizbullahçının itirafları: ‘Musa Anter’i biz öldürecektik JİTEM yaptı’..!

90'lı yıllarda dönemin paramiliter yapılanmaları olan Hizbullah ve JİTEM ile çalıştığını söyleyen bir itirafçı, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Uzun yıllar örgütün içerisinde faaliyet gösteren ve kimliğinin açıklanmasını istemeyen eski Hizbullahçı bu açıklamaları dihaber'e yaptı.

Hizbullah içerisinde hem askeri hem de istihbarat çalışmalarında en aktif düzeyde yer aldığını söyleyen itirafçı, bu zamana dek konuşmamasını ise 'Bir türlü bu iradeyi kendimde yaratamadım' sözleri ile ifade etti.

90'lı yılların 'en karanlık' örgütü olarak nitelenen Hizbullah'ın oluşum sürecinin amacını, kimlerin bu örgütten faydalandığını, örgütün kimi eylemlerini ve şu anki durumunu aktaran itirafçı, JİTEM kurucusu Arif Doğan'ın "Hizbullah'ı PKK'ye karşı biz koruduk" söylemini hatırlatarak bunun 'doğru' olduğunu söyledi.

"Anter'i biz öldürecektik ama JİTEM yaptı"

İtirafçının konuşmasında aktardığı en çarpıcı bilgi ise Kürt aydın Musa Anter cinayeti ile ilgili. Hizbullah itirafçısı "Musa Anter'i biz öldürecektik ama son anda çıkan bir aksilikle JİTEM yaptı" dedi.

AKP dönemindeki tahliyeler

Hizbullah'tan JİTEM'e geçişini anlatan itirafçı, açıklamalarında iki isme dikkat çekti: Hizbullah'ın yöneticilerinden olan ve müebbet ile yargılandığı halde mevcut iktidar döneminde çıkarılan yasayla 4 Ocak 2011'de tahliye edilen Edip Gümüş ve yine Hizbullah'ın lider kadrosundan olan, Gümüş'le birlikte tahliye edilen Cemal Tutar.

İki ismin sayısız eylem gerçekleştirdiğinin altını çizen itirafçı "Bu iki kişi nasıl oluyor da salıveriliyordu?" diye sordu.

"Bugün de Diyarbakır merkezli silahlı ve teorik eğitim alıyor"

"Tüm bunlar MİT ve derin devletin kontrolünde gerçekleşti" diyen itirafçıya göre bu 'kirli ilişkiler' hala devam ediyor.

Hizbullah itirafçısı AKP ile Hizbullah'ın siyasi kanadı olarak nitelenen Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) arasında ilişkiler olduğunu, referandumda iki tarafın 'ortaklaştığını' savunurken, geçmişte olduğu gibi bugün tekrardan HÜDA-PAR'ın maddi ve askeri mühimmat bakımından finanse edildiğini iddia etti.

İtirafçı, "Hizbullah, özellikle Diyarbakır merkezli olarak silahlı ve teorik eğitimler almaktadır" iddiasında bulunurken, bunun 'hükümet güdümlü olduğunu' da öne sürdü.


JİTEM ile çalıştığı dönemde bildiği ve tanıdığı Hizbullah örgütünün 7 şura üyesinin 4'ünün polis ile çalıştığını ileri süren itirafçı, bugün de aynı durumun söz konusu olduğunu iddia etti.


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.