“Hapishanelerde baskıya, tecride, işkenceye son”..!


Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ), "Hapishanelerde baskıya, tecride, işkenceye son" şiarıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.
Saat 13.00'te İstanbul'daki Galatasaray Meydanı'nda başlayan eylemde atılan sloganların ardından Malatya E Tipi Hapishanesi'ndeki müvekkillerine uygulanan baskıya dair Avukat Gülhan Kaya tarafından bir konuşma yapıldı.
Hapishanelerdeki OHAL saldırıları
Müvekkilleriyle yaptığı her görüşme sonrası saldırıların daha da arttığını söyleyen Kaya, baskı ve saldırılara karşı tutsakların 3 Mayıs'tan beri görüşe çıkmayı reddettiklerini aktardı. Müvekkillerinin yazışmalarına el konduğunu belirten Kaya, hapishane savcısının kararıyla avukat görüşlerinde bir gardiyanın hazır bulunduğunu ve görüşmenin kamera kaydına alındığını ifade etti. Hapishanede aile görüşlerinin iki ayda bir yarım saatle sınırlandırıldığını söyleyen Kaya, dışarıdan hiçbir yayın alınmadığını, görüş, iletişim, hücre cezalarının da sürekli olduğunu belirtti. Mart ayının soğuğunda dışarıda sayım vermeyi reddeden tutsakların koğuş camlarının kırıldığını aktaran Kaya, tutsaklarla dayanışma çağrısıyla konuşmasını sonlandırdı.
Gebze M Tipi Hapishanesi'nde sistematik saldırılar
Basın açıklaması ise Ali Doğan tarafından okundu. Hapishanelerdeki hak gasplarının OHAL'le birlikte daha da arttığı ifade edilen açıklamada gardiyan ve asker tarafından uygulanan fiziki şiddet, sürgün sevkler, görüşlerin sınırlandırılması, hücre cezalarına değinildi. Gebze M Tipi Hapishanesi'ndeki siyasi tutsak Evrim Konak ve diğer tutsaklara sistematik olarak gardiyan ve asker şiddeti uygulandığına dikkat çekilen açıklamada açlık grevindeyken tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya da değinildi. Açıklama "Tüm duyarlı kamuoyunu tutsaklar üzerindeki tecrit, baskı ve işkencelere karşı bir olmaya ve tutsaklara ses olmaya davet ediyoruz" ifadeleriyle sona erdi.
Açıklamanın okunmasının ardından "Malatya'da direnen tutsaklara bin selam!", "İçeride dışarıda hücreleri parçala!" sloganlarıyla eylem bitirildi.

RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.