Adalet Yürüyüşü’nde 17. gün: Kadınlar, ‘gerçek adalet’ için yürüyor..!

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Güvenpark'tan başlattığı Adalet Yürüyüşü 17. gününde. Yürüyüş, 17. gününe Sakarya Kızılcıkorman mevkisinden başladı.
Yürüyüş öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Bugün aynı zamanda çevre günü, doğa günü. Allah'ın yarattığı kainatın kendi içinde bir dengesi ve bir adaleti vardır." diye konuştu. Bu adaletin insanoğlu tarafından bozulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, adalet duygusunun 7'den 70'e herkes tarafından kabul edilmesini istediklerini vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Adalet duygusunu yüceltelim. Adaletli davranalım. Hiçbir ayrım yapmaksızın, kimlik ayrımı yapmaksızın, inanç ayrımı yapmaksızın, yaşam tarzı ayrımı yapmaksızın, hep birlikte kardeşçe huzur içinde yaşayalım. Bunun en temel yolu, adalettir, adalettir, adalettir." şeklinde konuştu.
Kadın örgütleri Adalet Yürüyüşü'nde
Kadın örgütleri ve kadın yazarla daha önce duyurdukları gibi bugün Adalet Yürüyüşü'nde. Kadınlar, "Erkek Adalet Değil Gerçek Adalet İstiyoruz" talebiyle bir araya gelerek Adapazarı Akyazı Balbalı mevkiinde yürüyüşe katılacak. Ayrıca kadın yazarlar Aslı Erdoğan, Aslı Perker, Ceren Sözeri, Belma Fırat, Hacer Yeni, Ilgın Sönmez, Nazlı Karabıyıkoğlu, Ayşegül Tözeren, Ruhan Bilkay, Karen Alguadiş, Ebru Nihan Celkan, Şafak Pavey ve Ayşe Önal da yürüyüşe katılacaklarını duyurdu.
Taraftar grupları Adalet Yürüyüşü'nde
Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray taraftar grupları da yürüyüşe katılma kararı aldı. Taraftarlar, tutulan otobüslerle yürüyüş koluna gidecek.
Kılıçdaroğlu'nun doktorundan açıklama
KHK ile ihraç edilen ve Kılıçdaroğlu'nun doktoru olan Kafkas Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cihangir İslam, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sıcağın zorlayıcı etkisinin olduğunu ancak Kılıçdaroğlu'nun ciddi bir sağlık sorunu yaşamadığını belirten İslam şöyle devam etti:
"Hareket saatlerini 15.30-16.00'dan, güneşin etkisini azaltmaya başladığı 17.00'ye çektik. Sürekli su ve elektrolit sodyum takviyesi yaparak götürüyoruz. Herhangi bir sorunumuz yok. Sağlık durumu iyi, ayakları kontrol altında. (CHP Aydın Milletvekili Doktor) Metin Baydar ile birlikte sağlık kontrollerimizi sürekli yapıyoruz, yakından takip ediyoruz."
Yürüyüşün katılımcılarına tavsiyelerde de bulunan İslam şunları söyledi:
"Belli hastalık durumları olan, kalp ve solunum yetmezliği olan, kilo sorunu yaşayan ve yaşı ilerlemiş olanların yürümemelerini tavsiye ediyorum. Özellikle sabah saatlerinde kısa bir yürüyüşün ardından araçlara ya da otobüslerle geçerek takip edebilirler."
Aslı Erdoğan: Tutuklamalar kronikleşti, şimdi milyonlarız
T24'ten Gonca Tokyol'un haberine göre Adalet Yürüyüşü'ne katılan Aslı Erdoğan şunları söyledi: "
Yasal bir gazetenin danışma kurulunda ismim yer aldı. İsmimin yer almasından beş yıl sonra polis baskınıyla alınıp tutuklandım, dört buçuk ay cezaevinde yattım. Davam hâlâ sürüyor. Hukuku, aklı zorlayan bir iddiayla ben ve Necmiye Alpay tutuklandık. Bizden sonra da bu tutuklamalar kronikleşti."
"Bizimle açıldı perde" diyen yazar şöyle devam etti
"Şimdi her kesimden her yerden her çevreden her sosyal sınıftan adaletsizlik kurbanı olduğunu hisseden on binlerce yüz binlerce hatta milyonlarca insanız. İşini kaybedenler, mal varlığına el konulanlar, hapse atılanlar, yurt dışına çıkışı engellenenler çok büyük bir kesimiz. Cezaevinde yatınca bunu daha iyi anlıyorsunuz. Neden tutuklandığını anlayamayan onlarca insan vardı."

RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.