Metrolar, meydanlar, ara sokaklar ve ana yollar: İstanbul sular altında;Sel Felaketine Karşı Mücadelede Avrupayı Geride Bıraktık..!

Erdoğanın önderliğindeki TC devleti 15 yıl içinde her alanda Avrupa ülklerini geride bırakan bir atılım gerçekleştirildi. Hatta İMFye borcunu ödeyen Türkiye Avrupa ülkelerine "borç verebiliriz" çağrısı da yapmıştı.
Nitekim iki gün süren yaz yağmurlarıyla başta İstanbul olmak üzere bir çok kent sular altında kaldı. Alt yapı sorunu çözmeyen ve belediyeleri adeta rant kapısına dönüştüren AKP iktidarının yapmış olduğu yollarda bir işe yaramadı. Doğal affetleri Allaha havale eden AKP iktidarı iki günlük yağmurun ardından Türkiyenin bir çok kenti sel teslim ederek sele karşı önlemlerde Avrupa geride bıraktığını pratik uygulamalar ve altp yapı sorunlarının çözümü ile ortaya koymuş oldu.
En büyük kent İstanbulda sel felakete yol açtı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbulluları sel riskine karşı uyardı. Ancak uyarının yapıldığı saatlerde kentin birçok noktasında su baskınları yaşanmaya başlamıştı bile.
Birçok metro hattı ve metro durağı, metrobüs istasyonu, meydanlar, ara sokaklar ve ana yollar sular altında kaldı; Avrasya Tüneli tek yönlü trafiğe kapatıldı, Kabataş-Bağcılar tramvay hattı seferleri iptal edildi.
Vali Şahin: Ciddi sıkıntı yaşanan bölge yok
Valilik tarafından yapılan açıklamada ise "Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur" denildi.
Ciddi sıkıntı yaşanan bir bölge olmadığını savunan Şahin, şunları kaydetti:
Yaşanan sıkıntılara ekipler müdahale ediyor. Birkaç noktada çalışmalar yoğunlaştı. Bazı altgeçitlerde fiziki yapı ve aşırı yağış nedeniyle su birikmeleri oldu. Ekipler bu noktalara hızla müdahale ediyor. Trafik akışının düzenlenmesi için ekipler görev başında. Trafiğin rahat akışı için çalışılıyor. Vatandaşlarımızdan ricamız, yağış akşama kadar devam edecek, trafiğe zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla çıkmamaları ve toplu taşıma araçlarını kullanmaları. Bu uzun yıllardır yaşanmayan ölçüde bir yağış. Bunları inşallah hızla telafi edeceğiz.
Vali Vasip Şahin saat 14:00'ten sonra yoğun yağış beklendiğini ve bunun öncekinden 'daha ciddi' olacağını da duyurdu.
"Bu bir afet"
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan "Bu bir afettir, ulaşılamayan nokta yok. Hasar tespit edilince zarar karşılanacak" diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş da can kaybı yaşanmadığını, hasar tespit çalışması yapılacağını söyledi.
İstanbul'dan manzaralar
Yurttaşların kayıt altına aldığı su baskını anları ise sosyal medyada paylaşıldı ve İstanbul'un alt yapı sorunu bir kez daha eleştiri konusu oldu.
METROBÜSLER, METRO, DURAKLAR... SU BASTI
Yağış nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Yollarda meydana gelen su birikintisi nedeniyle araçlar ilerleyemezken, bir çok araç yolda kaldı. Şehrin ana arterlerinde trafik tıkanırken, toplu taşımda da kent genelinde aksama yaşanıyor. Şehirde birçok kavşak ve viyadük sular altında kalırken, aşırı yağış nedeniyle trafikte seyretmeye çalışan bazı metrobüslerin içine su doldu, kimi metro, metrobüs, duraklarını su bastı. Bu arada kentte hava ulaşımında da aksamalar yaşanıyor.
AVRASYA TÜNELİ KAPATILDI
Aşırı yağışın ardından Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa Yönü olumsuz hava koşulları nedeniyle geçici süreyle trafiğe kapatılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından da kentin serin ve yağışlı havanın etkisi altında olduğu belirtilerek, fırtına şeklindeki yağışların sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapıldı.

RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.