Rakka Operasyonu son durum: DSG bir mahalleye de girdi

DSG yani QSD Rakka Operasyonu kapsamında ilerlemeye devam ediyor. YPG, YPJ ve bir çok partner gücün desteği ile ilerleyen DSG, ABD'li askeri uzamanlardan destek alıyor. Uluslararası Koalisyon Güçleri de havadan belirlenen noktaları bombalıyor.

 

DSG ve partner güçler bugün Rakka yani Reqa'nın batısındaki El-Diriyê mahallesinegirdi, mahallenin bir bölümünü IŞİD'den alındı.

6 Haziran'da başlayan Reqa Özgürleştirme Hamlesi'nde savaşçıların ilerleyişi sürüyor.DSG savaşçıları bugün El-Diriyê mahallesine girdi.

Stratejik öneme sahip olan El-Diriyê mahallesi, çevresindeki El-Mirûr, El-Panorama, El-Nehda ve kentin diğer batı mahallelerini birbirine bağlıyor.

DSG savaşçıları şimdiye kadar mahallede bulunan okul binasını ve bazı sokakları kontrol altına aldı.

Bunun yanısıra Rakka'da IŞİD'in Reqa'nın kurtarılmış doğu mahallelerine yönelik saldırıları kırıldı. Yaşanan şiddetli çatışmalarda 31 IŞİD savaşçısı öldürüldü, 3 panzer imha edildi.

Rakka kent merkezinde kuşatılan IŞİD teröristleri, dün gece 00.00'da DSG savaşçılarının kontrol altına aldığı doğu mahallelerindeki mevzilerine saldırdı. DSG ve partner güçler saldırılara karşılık verdi, tüm bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı.

Çatışmalarda DSG savaşçıları IŞİD'e ağır darbe vurdu, 31 IŞİD teröristi öldürüldü. 3 panzer ve 2'si mayın yüklü 4 araç imha edildi.

Çatışmalarda 4 DSG savaşçısı yaşamını yitirdi. 6 savaşçı da yaralandı.

Ayrıca saat 00.00'dan sonra güney tarafından bir koridor açmaya çalışan IŞİD birliklerine, DSG savaşçıları anında müdahale etti ve çok sayıda IŞİD savaşçısı öldürüldü.

Öldürülen toplam IŞİD savaşçısı sayısı netleştirilemedi.


RSS Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.