Taksim'de herşey yasak, 15 Temmuz serbest..!

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma etkinlikleri, 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı konuşmayla bitecek.

Türkiye genelinde düzenlenen etkinliklerin İstanbul'daki adreslerinden birisi de Taksim Meydanı. Bilindiği gibi 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenleri anmak için yapılmak istenen 1 Mayıs gösterileri başta olmak üzere, muhalif herkesin etkinlik, eylem düzenlemesine yasaklanmış olan Taksim Meydan'ı 15 Temmuz etkinliklerine açılmış durumda.

Anma etkinlikleri kapsamında meydanda "15 Temmuz Destanı" adıyla bir sergi açılmış bulunuyor. Serginin Harbiye ve İstiklal tarafından girişlerine yerleştirilen dev ekranlarda 15 Temmuz gecesi çekilen fotoğraflar gösteriliyor.

Aktarılan bilgilere göre, 15 Temmuz gecesi bu ekranlardan, darbe girişiminin yaşandığı geceden sonra adı '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilen birinci köprüden, canlı yayın yapılacak.

"15 Temmuz Destanı" sergisi her gün 13.00'da açılıyor ve gece 24.00'a kadar açık kalıyor. Serginin içerisinde 15 Temmuz temalı resimler, kahve, dondurma satan tezgahlar ve sahne bulunuyor.

Akşam 20.00'da sahnede müzik ve şiir dinletileri başlıyor. Eş zamanlı olarak serginin yanına açılan dört çadırda halka sucuk ekmek dağıtımı yapılıyor.




RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.