3 siyasi tutsağın Erdoğan’a hitaben yazdıkları mektuba hapis cezası.!

Hak ihlalleri ile gündemden düşmeyen cezaevlerinde tutsakların mektuplarına da ceza verilmeye başlandı. Bolu Cezaevi'nde 3 tutsak, gündemi değerlendirmelerine ilişkin Tayyip Erdoğan'a yazdıkları mektup dolayısı ile hapis cezasına çaptırıldı.
Özgürlükçü Demokrasi'nin haberine göre, işkence, sürgün ve baskılarla sık sık gündeme gelen cezaevlerine avukatların ve insan hakları örgütlerinin girişleri keyfi olarak çoğu kez engellenirken, tutsakların yazdıkları mektuplar yaşananları gözler önüne seriyor. Cezaevlerinde "Tek tip elbise" tartışmaları ile birlikte baskılar artarken, mektupların dahi ceza gerkçesi sayıldığı öğrenildi. Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde 3 tutsak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yaşananları anlattıkları mektupları için "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlaması ile ceza aldı.
Soruşturma açıldı
Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi'nden mektup yazan Ömer Saraç adlı tutsak, yaşanan hak ihlallerinin yanı sıra kendisiyle beraber 2 tutsağın Erdoğan'a ortak yazdıkları bir mektup gerekçesi ile Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kapsamında Bolu 1. Asliye Mahkemesi tarafından "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla 10'ar ay hapis cezasına çarptırıldıklarını yazdı.
Rojava politikasını eleştirince…
Saraç ortak yazdıkları haberde yer alan; "Türkiye'nin içte ve dışta Kürt halkına yönelik uyguladığı katliam ve soykırım politikaları… Rojava halkları görkemli bir direnişle tarihe isimlerini altın harflerle yazdırırken, siz devlet olarak buna tahammül edemeyip, askeri güçle, çetelerinizle Afrin halkları üzerinden saldırı yapmaktasınız" sözleri için savcılık tarafından, "Cumhurbaşkanına hakaret" kapsamında değerlendirilerek soruşturma açıldığını aktardı. Saraç, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kapsamında Bolu 1. Asliye Mahkemesi'nde görülen duruşmada kendisi ile birlikte 2 tutsağa 10'ar ay hapis cezası verildiği bilgisini paylaştı. Saraç, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında, Türkiye'de yaşanan gelişmelere dair düşünce, talep ve tepkilerini içeren bir mektup kaleme aldıklarını ve mektubu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiklerini ve karşılığında bu cezayı aldıklarını ifade etti.
İlgili: Halk sağlığı hiçe sayılıyor: Çatalağzı termik santralinin külleri üstü açık kamyonetle taşındı
Karşılığı disiplin cezası
Saraç, bunun gibi birçok keyfi gerekçe ile cezaevi yönetimi tarafından da sık sık disiplin cezasına çarptırıldıklarını kaydederek, "Resmi ve sivil kurumlar nezdinde sorunlarımıza duyarlılık yaratmak, sesimizi duyurmak, hukuksuz ve keyfi uygulamaları şikayet konusu yapmak, bu şekilde engellenmek isteniyor. Sesimizi duyuracak taleplerimize disiplin soruşturması ile karşılık veriliyor" diye yazdı.
Her şeye yasak!
Cezaevinde yaşanan ihlallere değinen Saraç, OHAL gerekçesi ile aylık ziyaretlerin 2 ayda 1'e çıkarıldığını ve kitaplarına da sınırlandırma getirilerek sadece 5 kitaba izin verildiğini yazdı. Odalarının keyfi olarak sık sık arandığını ifade eden Saraç, "Yazılarımıza, not defterlerimize keyfi olarak el konulmakta. Hasta arkadaşlarımızın tedavisi ve tedavi amaçlı sevkler oldukça zorlaşmış durumda. Sosyal bir ihtiyaç olarak talep ettiğimiz oda değişimleri ya ret edilmekte ya da çok sınırlı ve uzun zamana yayılarak yapılmakta" diyerek, cezaevi koşullarının her geçen gün giderek zorlaştığını vurguladı.

RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.