‘HEPİNİZ HIRSIZSINIZ, ARKANIZDA HİÇ KİMSE OLMAYACAK’..!

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi eylemi, kendi rızaları olmadan götürüldükleri Sincan Cezaevi Kampüs Hastanesi'nde 166'ncı gününde sürüyor. Gülmen ile Özakça'ya destek olmak ve işlerine geri dönmek için kamu emekçilerinin Ankara Yüksel Caddesi'nde sürdürdükleri "İşimizi geri istiyoruz" eylemi ise 286'ncı gününe girdi. Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak için Konur Sokak'ta biraraya gelen eylemciler polis engeline takıldı. Polis kalkanları önünde açıklama yapmak isteyen eylemciler, "Nazife Onay serbest bırakılsın", "Nuriye ve Semih'in açlık grevi 166'ncı gününde, Nuriye Semih serbest bırakılsın" yazılı pankart açarak, "Nuriye Semih onurumuzdur" ve "Emekçiyiz, haklıyız kazanacağız" sloganları attı.

Polisten yine müdahale

Açılan pankartı yırtan polis, kol kola giren eylemcilere sokağın sonuna kadar müdahale etti. Bu sırada etraftaki yurttaşlar da alkışlarıyla eylemcilere destek verdi. Polisin eyleme destek veren yurttaşları yakın mesafeden kamerayla çekmesi dikkat çekti.

'Hepiniz hırsızsınız'

Eylemciler, kendilerini iteleyerek Meşrutiyet Caddesi'ne kadar götüren polislere, "Bizim arkadaşlarımız ihraç edildi ve biz onların arkasındayız. Ama sizin arkadaşlarınız ihraç edildi, siz de bir gün ihraç edileceksiniz ve sizin arkanızda hiç kimse olamayacak. Hepiniz hırsızsınız" diyerek tepki gösterdi.


Eylem alkışlarla son buldu.


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.