Zulümden başka devletin birşey yapmadığı Cizrede Peyruze Pulat Doğum Doktoru olmadığından dolayı, karnındaki bebeğiyle yaşamını yitirdi..!

Bölgenin birçok il ve ilçesinde uzman doktor sorunu yaşanıyor. Bu ilçelerden biri de sokağa çıkma yasağı sırasında büyük bir yıkımın yaşandığı, birçok mahalle ve sokağına karakol ve kalekolların inşa edildiği Şırnak'ın Cizre ilçesi.

Yoğun bakımda bir saat müdahale etmediler

Cizre'de dördüncü çocuğuna hamile olan 31 yaşındaki Peyruze Pulat, iki gün önce sabaha karşı sancılanınca ambulansla Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede kadın doğum uzmanı bulunmadığı gerekçesiyle yoğun bakıma alınan kadına bir saat boyunca müdahale edilmediği belirtildi. Hayatını kaybeden Pulat, karnındaki bebeğiyle birlikte toprağa verildi.

DHA'nın haberine göre, Pulat'ın eşi Hüsnü Pulat, sancıların artması sonrası saat 05.00 sıralarında ambulansla hastaneye gittiklerini söyledi. Hastanede doğum uzmanı olmadığı için kent merkezi ile Silopi ilçesindeki hastanelerin arandığını belirten Pulat, buralardan sonuç çıkmayınca eşinin müdahale edilmeden bekletildiğini kaydetti. Hüsnü Pulat, yaşananlara ilişkin şunları anlattı: "Eşim gözlerimizin önünde sancılar içinde gözlerini hayata yumdu. Önce eşimin kalbinin durduğunu söylediler, sonra bebeğin de kurtarılamadığını söylediler. Ben otopsi için Şırnak'a gittiğimde cumhuriyet savcısına bütün yaşananları anlattım ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundum. Eşim ve bebeğimi kaybettim, sorumluların cezalandırılmasını istiyorum."

Tüm doktorlar gitti, atanan göreve başlamadı

Yetkililer, Cizre Devlet Hastanesi'ndeki altı kadın doğum uzmanının dördünün bir ay içinde 'usulsüz şekilde istifa ettiğini' belirtti. Kalan iki doktordan birinin eş durumundan tayini çıktığını, bir doktorun da bayram izninde olduğunu belirten yetkililer, kent merkezinde ve Silopi ilçesinde birer doğum uzmanının görev yaptığını söyledi. Yetkililer, Cizre'deki hamile hastaların Silopi'ye yönlendirildiğini, bakanlıktan bir ay önce doktor istendiğini, görevlendirilen bir doktorun da halen göreve başlamadığı iddia etti.


TÜİK verilerine göre Şırnak, doğurganlık hızında dördüncü sırada bulunmasına rağmen Şırnak merkez ve ilçelerinde yeteri sayıda kadın doğum uzmanı görevlendirilmiyor.


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.