Yükselde Polis müdahalesine cevap: Nuriye ve Semih yalnız değildir..!

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın açlık grevi eylemi 205'inci gününe girdi. Nuriye Gülmen açlık grevi eylemini zorla kaldırıldığı Numune Hastanesi yoğun bakım servisinde sürdürürken, Özakça ise açlık grevine tutulduğu Sincan İnfaz Kampüs Hastanesi'nde devam ediyor.

Gülmen ve Özakça'ya destek olmak ve işlerine iade edilme talebiyle ihraç edilen kamu emekçileri tarafından sürdürülen "İşimizi geri istiyoruz" eylemi ise 325'inci gününe girdi.

Yüksel Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen eylemcilere polis izin vermedi. Bunun üzerine eylemciler Konur Sokak'ta polis kalkanları önünde "Açlık grevinin 205'inci günü, Nuriye ve Semih işe geri alınsın", "İşini istemek suç değildir", "Nazife Onay serbest bırakılsın" pankartını açtı. "Nuriye ve Semih yalnız değildir" sloganını atan eylemcilere polis, açılan pankartı yırtarak müdahale etti.


Polis eylemcileri sokağın sonuna kadar uzaklaştırırken, etrafta toplanan yurttaşlar da alkışlarla eyleme destek verdi. Eylemciler polisin müdahalesine, "Nuriye ve Semih yalnız değildir" şeklinde slogan atarak karşılık verdi. 


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.