Yüksel Direnişi ikinci yılına girerken direniş eylemlere polis Saldırdı Gözaltılar Var..!

Yüksel Direnişi'nin ikinci yılının ilk gününde sabah saatlerinde İnsan Hakları Anıtı'nda başlayan eylemler sürüyor. Polisin, İHD'nin hazırladığı Yüksel direnişçilerinin 1 yılına ilişkin hazırladıkları raporu basın açıklamasıyla okumak için bir araya gelenlere ve 13.30 eylemine yaptığı saldırılar sonucu çok sayıda kişi gözaltına alındı

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudaki görevinden ihraç edilen Nuriye Gülmen'in "İşimi geri istiyorum" diyerek başlattığı Yüksel Direnişi 1. yılını geride bıraktı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevinin 246. gününde, Yüksel direnişçileri, İnsan Hakları Anıtı'nı çevreleyen barikatları aşarak "Nuriye, Semih yalnız değildir" sloganı attı. Her gün öğlen ve akşam yapılan eylemlerin dışında yapılan eyleme, polis uzun süre müdahale edemedi.

Bir süre sorna anıtın etrafındaki barikatları açan polis iki direnişçiyi gözaltına aldı.

İHD üyeleri ve HDP'liler gözaltına alındı

İnsan Hakları Derneği (İHD) 12.30'da İnsan Hakları Anıtı önünde Yüksel direnişçilerinin bir yılına ilişkin hazırladığı raporu basınla paylaşmak için bir araya geldi. Polis, basın açıklaması yapılmasına müsaade etmeyeceğini söyleyerek, İHD üyeleri önlüklerini giyince saldırdı. Saldırı da İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile birlikte altı İHD üyesi ve HDP'liler gözaltına alındı.

Saldırıda aynı zamanda canlı yayın yapan Seyri Sokak muhabiri Oktay İnce de gözaltına alındı.

13.30 eylemine saldırı

Direniş başladığı günden bu yana her gün 13.30 ve 18.00'da yapılan açıklamalar devam ediyor. Polis, bugün 13.30'da basın açıklaması yapmak isteyen Yüksel direnişçilerine saldırdı. Saldırıda Acun Karadağ, Veli Saçılık, İlker Işık, Turgut Türksoy ve Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın avukatı Aytül Kaplan'ı gözaltına alındı.

"Zalimin zulmüne boyun eğmedik"


Öğlen yapılan eylemin ardından iki Yüksel direnişçisi ellerinde Nuriye ve Semih'in resimleriyle "Ben Nuriye Gülmen" ve "Ben Semih Özakça" diyerek Konur Sokak'ta açıklama yaptı. Nuriye ve Semih'in 246 gündür yalnızca su, şeker ve B1 vitamini aldığını belirten direnişçiler, "Zalimin zulmüne boyun eğmedik, ezilen hakların sesi olduk" dedi. Yüksel Caddesi'nde polis açıklama yapan iki direnişçiye saldırarak gözaltına aldı.


RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.