Birleşik Metal-İş yönetiminden gerçek dışı açıklama..!


Türk Metal'in de imzaladığı aynı sözleşmeyi imzaladığını duyuran Birleşik Metal yönetimi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Sendikamız ve MESS arasında yürütülen Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.
Bu sözleşmenin imzalanması, grev yasaklarına rağmen grev yasağınızı tanımıyoruz diyen metal işçilerinin kazanımıdır. Bu sözleşme, kararlı bir şekilde direnen, taviz vermeyen metal işçisinin ve bu mücadeleye önderlik eden Birleşik Metal-İş Sendikasının kazanımıdır. Tüm metal işçilerine hayırlı olsun.
Toplu sözleşme, iş barışının sağlanması ve endüstriyel ilişkilerin sürdürülmesi için olumlu adım atan, işçilerin taleplerini dikkate alan MESS yönetiminin de katkısı ile gerçekleşmiştir.
MESS ile yapılan son görüşmede sendikamızın teklifinde yer alan birçok madde kabul edilmiş oldu."
Kuşkusuz grev yasaklarına rağmen "grev yasağını tanımıyoruz" tavrını alan Birleşik Metal-İş üyesi metal işçilerinin bu mücadelede önemli bir yeri ve katkısı olmakla birlikte, Birleşik Metal-İş yönetiminin bu mücadeleye önderlik ettiği iddiası boş bir iddiadır.
Çünkü "grev yasağını tanımıyoruz" iradesini gösteren işçiler, bunu yaparken kamuoyu önünde de açıkça gösterdikleri gibi hem AKP iktidarına hem MESS'e hem de Birleşik Metal-İş yönetimine meydan okumuşlardır.
Bunu yapmalarının nedeni ise, önceki toplu sözleşme döneminde yine hükümet grevlerini yasakladığında bu aynı Birleşik Metal-İş yönetiminin grev yasağını tanımak istemeyen, iş başı yapmaya yanaşmayan bu aynı işçileri zorla içeri sokmasıdır.
İşte bunun için çok açıkça söylemek gerekir ki, burada önderlik değil olsa olsa işçinin basıncıyla sürüklenme olabilir. Ötesi değil.
Diğer taraftan, bu gerçek Birleşik Metal-İş yönetiminin açıklamasında da kendisini aleni biçimde dışa vurmuştur. Kendisine bu güzellemeleri yapan aynı yönetim bu sonucu aynı zamanda, "iş barışı ve endüstriyel ilişkilerin sürdürülmesi için olumlu adım attığı"nı iddia ettiği MESS'in "katkısı"na bağlayabilmiştir.
Anlaşılan o ki Birleşik Metal-İş yönetimi biraz daha cesur olsa, grevi yasaklayan AKP iktidarına da teşekkür edecektir
Bu noktada belirtmek gerekir ki Birleşik Metal-İş yönetimi böylesine coşmuşken, bunu tarihi bir sözleşme olarak lanse eterken, grev yasağına rağmen grevi sürdürme iradesi gösteren işyerlerinde belli bir buruklukla karşılanmıştır, yeterli görülmemiştir.
Belirgin bir şekilde AKP iktidarına karşı bedel ödemeyi göze alan bir tutumla tavır alan tabandaki işçi iradesi ile icazetçi-pazarlıkçı, sözleşmeyi masada bitirmeye endeksli yönetimin zihniyeti ve kafa yapısı böylesine farklıdır.
Birisi Metal Fırtına'nın ruhuna ve değerlerine yakınlaşmıştır, diğeri ise Türk Metal yönetiminin sendikal anlayışına ve değerlerine yaklaştığını bir kez daha kanıtlamıştır.
Buradan tekrardan grev yasağına karşı grev iradesi gösteren işçi kardeşlerimizi selamlıyoruz.
RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.