Gözaltındaki Halkevleri üyeleri serbest bırakıldı: Memleketi susturamazsınız!


Yedi gündür gözaltında tutulan Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş'ın da dahil olduğu on bir kişi savcılık ifadeleri için Ankara Adliyesi'ne getirildi. Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri üyeleri, CHP'li ve HDP'li milletvekilleri, toplumsal muhalefet örgütleri temsilcilerinden oluşan yüzlerce kişi de dayanışma için Adliye'de buluştu. Gözaltındaki tüm Halkevleri üyeleri ve Öğrenci Kolektifleri'nden üniversiteliler serbest bırakıldı
Ankara'da 22 Şubat'ta gözaltına alınan, aralarında Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş'ın da bulunduğu 7 Halkevleri üyesi ve Öğrenci Kolektifleri'nden 4 üniversiteli savcılık ifadeleri için Ankara Adliyesi'ne getirildi.

Gözaltındaki 11 kişinin savcılık ifadeleri sürerken Ankara Adliyesi önünde ve adliye içerisinde dayanışma için gelen yüzlerce kişi adliye önünde buluştu.

Savcılık ifadelerinin ardından tüm Halkevleri üyeleri ve Öğrenci Kolektifleri'nden üniversiteliler serbest bırakıldı.

Savcılık, Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş, Halkevleri üyesi Gülşah Öztürk ve Öğrenci Kolektifleri'nden Sedat Çakmak, Eylem Esen Arabacı, Meziyet Yıldız, Tankut Serttaş hakkında yurtdışına çıkış yasağı talep etti. Mahkeme daha sonra bu talebi değerlendirerek dosya üzerinden karar verecek.

Serbest bırakılmalarının ardından Öğrenci Kolektifleri'nden Tankut Serttaş ve Meziyet Yıldız, haklarında başka bir dosyadan gözaltı kararı olduğu gerekçesiyle tekrar gözaltına alındı.

Serbest bırakılanlar dışarıda bekleyenler tarafından "Halkevleri susmaz, memleket susmaz" sloganları ile karşılandı.

"Memlekete laikliği, eşitliği, özgürlüğü barışı biz getireceğiz"

Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş "Buradan bir kez daha söz veriyoruz, bu memlekete laikliği, eşitliği, özgürlüğü barışı biz getireceğiz" dedi.

Aktaş'ın konuşmasının tamamı şöyle:

Buradan bir kez daha söz veriyoruz, bu memlekete laikliği, eşitliği, özgürlüğü barışı biz getireceğiz. Bu topraklarda yaşayan herkes için; börtüsüyle böceğiyle dünya üzerinde yaşayan bütün halklar için özgürlüğü biz inşa edeceğiz. Bizler 86 yıllık bu mücadelede bu halkın çıkarları için mücadele ettik. Bizim ne koltuklarda ne makamlarda ne de herhangi bir kişisel çıkarda gözümüz olmadı. Bizim tek bir çıkarımız var o da halkın çıkarı. Ve bizler bu halk için mücadele etmeye devam edeceğiz. Halkın içinde, halkla birlikte halkın hakları için mücadelemizi büyütmek için şimdi buradan yola çıkıyoruz. Eğitim bilimsel ve laik hale getirilene kadar, bu memleketteki HES'ler, termik santraller durdurulana kadar, kadınlar özgür oluncaya kadar Halkevleri'nin mücadelesi de devam edecek. Biz ancak ve ancak halkın içerisinde halkın örgütü olduğumuz zaman meşru oluruz ve bunu tarih ispatlıyor. 12 Mart'tan 12 Eylül'lerden bütün gerici iktidarların karşısında laikliğin ve demokrasinin bayrağını taşıyan Halkevciler bugün bu bayrağı daha da yükseltecekler.

Bir hafta boyunca gözaltına alındığımızdan beri bizlere destek olan, bir hafta boyunca gözaltıların serbest bırakılması için aynı zamanda dışarıda mücadele eden tüm arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Bu mücadeleyi elbette ki dayanışmayla dışarıda da devam ettireceğiz.

Bizim önümüze 2019 diye bir süreç koydular. İstiyorlar ki biat edelim, istiyorlar ki tebaa olalım. Bilmiyorlar, Halkevleri ümmetlikten yurttaşlığa geçişin mücadelesidir. Halkevleri aydınlık bir gelecektir. Biz kimsenin tebaası olmayacağız. Bizler bu ülkedeki tek tek herkes özgürleşinceye kadar, düşüncelerini özgürce ifade edebilmesi için halkın haber alma hakkına da sahip çıkacağız, bunun için sosyal medyayı da kullanacağız, sokakta eylem de yapacağız, ne gerekiyorsa onu yapacağız. Çünkü bunu en iyi Halkevciler bilir. Yolumuz açık olsun.

Aktaş'ın adliye çıkışında yaptığı açıklamanın ardından Halkevci ve Kolektifçilerin yakınları ve dostları birlikte Halkevleri Genel Merkezi'ne geçti. Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Yüksel direnişçisi Veli Saçılık ve Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilmesinin ardından bir yılı aşkın süredir "İşimi geri istiyorum" diyerek işyerinin önünde eylem yapan Mahmut Konuk dayanışma ziyaretinde bulundu.

Dayanışma için gelenler: CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP MYK üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Taka, ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen, EHP Ankara İl Başkanı Can Ersoy, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Başkanları Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik, KESK MYK üyeleri İlhan Yiğit ve Yusuf Şenol, TTB Merkez Konsey Üyesi Sinan Adıyaman, SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, Tüm Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Emekli Sen Genel Sekreteri Nevin Kızılöz, Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür Ve Eğitim Vakfı Başkanı Murtaza Demir, SGDF Ankara İl Örgütü'nden Ali Yılmazer ve Deniz Bahçeci, Eski YARSAV başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Veli Saçılık.

kaynak: sendika.org




RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.