Beştaş "Demirtaş’ı alanlarda görmeye cesaretiniz varsa serbest bırakın" dedi.


Beştaş'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
Sözde yargılama konusu Demirtaş'ın ve Sırrı Süreyya Önder'in 2013'te Newroz'da yaptıkları konuşmalar. Çözüm sürecinde yapılan konuşmalar bugün suç olarak gösteriliyor. Ama nafile AKP ve ortağı batacak. Kendilerine Silivri Cezaevi önünden çağrı yapıyoruz. Siyasete yargıyı dahil etmeyin, siyaset mahkeme salonlarında değil meydanlarda yapılır. Demirtaş'ı alanlarda görmeye cesaretiniz varsa serbest bırakın. 
Karşımızdaki güç, korkaklıkla tarihe yazılacak. Bugün yargıyı bir enstrüman olarak kullanıyor. Bugün savcı ceza istedi ama bu savcı cezayı kendi özgür iradesi ile istemedi. Hitler döneminde bile savcılar bire bir talimatlandırılamazdı. Bugün Türkiye'deki tablo daha vahimdir. Bir yargılama yapılmamaktadır.
2 çağrımız daha var. Buradan Beştepe'ye ve Bahçeli'ye söylüyoruz bu panik seçiminize, korku seçiminize bir nebze olsun adalet katmak istiyorsanız Demirtaş'ı derhal serbest bırakın. Demirtaş özgür koşullarda alanlarda sizinle karşı karşıya gelsin, diğer vekil arkadaşlarımız için de aynı çağrımız geçerlidir. Rakipleri rehin alarak yapılan siyaset, siyaset değil faşizmdir. Demirtaş'ı hapiste rehin tutarak halkı teslim almaya çalışıyorsanız, yanılıyorsunuz. Hepimiz Demirtaş'ız, Yüksekdağ'ız, Gültan Kışanak'ız. Bu bayrağı asla yere düşürmeyeceğiz.

RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.