İÜ öğrencileri: Üniversiteleri bölme girişiminin kendisi ideolojik

İÜ öğrencileri: Üniversiteleri bölme girişiminin kendisi ideolojik
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversitelerin bölünmesi ile ilgili tepkilere "Dertleri ideolojik" demesine İstanbul Üniversitesi öğrencileri cevap verdi.
Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi'nde okuyan bir öğrenci (HAYEF) "Öncelikle Erdoğan'ın açıklama yapmak zorunda kaldığını düşünüyorum. Eğer biz günlerdir tepkimizi kitlesel olarak ve hep bir ağızdan 'üniversiteme dokunma' diye dile getirmeseydik; açıklama yapmayacaktı. Kendisinin de dediği gibi ses çıkarmayan üniversitelerin kaderleri belli. Bizler geleceğimizde söz sahibi olmakta ısrar etmeliyiz. Ortada büyük bir adaletsizlik var. HAYEF'i de Hasdal'a göndermek istiyorlar. Bu duruma karşı çıkmaya devam edeceğiz." dedi. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okuyan bir öğrenci de "Cumhurbaşkanı açıklamasında yapılan eylemlerin ideolojik olduğunu söylüyor. Zaten yapılan bu tasarı ideolojik bir hamledir. Biz İstanbul Üniversitesi öğrencileri olarak günlerdir süren eylemlerle birlik ve beraberliğimizi gösterdik. Tasarıda adı geçen fakülteleri kazanana kadar haklı mücadelemizi devam ettireceğiz" dedi
Yedekçi: Cerrahpaşa, altı yüz yıllık köklü bir tarihtir koparılamaz
'O ZAMAN NEDEN YERİMİZ DEĞİŞİYOR?'
Edebiyat Fakültesi'nde okuyan bir öğrenci de Erdoğan'ın "Okulun kalabalıklığından dolayı böyle bir şey yaptık" sözlerini değerlendirdi ve "Bu, sonraki yıl kontenjanlar düşürülerek de yapılabilir. Hiçbirimiz sonsuz bir öğrencilik hayatı yaşamıyoruz. 90 kişilik kontenjanlar 20'ye düşürülerek bu sorun 3-5 yıl içinde çözülür. Yine iyi niyetli bir şekilde bu durumun kontenjanların çokluğu sebebiyle ve kaliteyi arttırmak için yapıldığını düşünelim, o zaman neden yerimiz değiştiriliyor? Kontenjanlar düşürülsün, kalite yükseltilsin. Fakültelerimiz yerinde ve üniversitemize bağlı kalsın." dedi.

RSS Feed

halkinbirligigncelhaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.