Koma Rojin Kimdir – Koma Rojin Nerelidir – Koma Rojin Hayatı, biyografisi şarkıları

2003 yılında kurulan Koma Rojin, Medya Müzik & Film bünyesinde piyasaya sunulan ilk albümleri "Pirozbe" ile müzikseverlerle buluşmuştur.

İki solist ve altı müzisyenden oluşan grup, 2003 tarihinden bu yana başta İstanbul olmak üzere Türkiye ve zaman zaman da Avrupa'nın bir çok
ülkesinde konser, festival, düğün, dernek vb. organizasyonlarla müzik faaliyetlerini icra etmişlerdir.

Grubun solistlerinden Diljiyan (Ismet) 1970 yılında Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Tütünköy'de dünyaya geldi.1982 de henüz 12 yaşında iken, Batman'da düzenlenen bir ses yarışmasında birinci seçilince, müzik dünyasına adım atmış oldu. "Ape Musa" isimli ilk solo albümünü 1992 de çıkardı. Daha sonra MKM bünyesinde Koma Gule Xerzan isimli müzik grubunda uzun bir süre solist olarak yer aldı. 1995 yılında bu grupla yollarını ayırarak müzik çalışmalarını devam ettirmiştir.
Yıllar boyu müzik, kültür ve sanatla iç içe olan Diljiyan, çocuklarının ilgisini de bu alana yöneltmiş, bugün Koma Rojin'in diğer solisti olan kızı Elif ile müzik çalışmalarını sürdürmektedirler.

Babasının yanında müzikle tanışan Elif, Kalan Müzik Okulunda bağlama ve şan eğitimi aldı. Şimdilerde lise son sınıf öğrencisi olarak ögrenimine de devam eden Elif, üniversite eğitimine başlamak için çaba harcamaktadır.

Koma Rojin, Kürt müziği ve kültürünü geliştirme yolunda bir nebze de olsa katkı sunmayı öncelikle amaç edinmiştir. Kürtçe ile birlikte Zazaca, Arapça, Süryanice veTürkçe olmak üzere geniş bir repertuara da sahip.



Kaynak:RojavaHaber
Feed

RojavaHaber

IFTTT
Blogger tarafından desteklenmektedir.